- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TP-LINK TL-WR543G + Livebox 2.0
Witam
Tak jak w temacie.
Chciałabym podłączyć router bezprzewodowo do Livebox-a aby udostępnić internet dalej po domu. Livebox-a mam na parterze a router na piętrze.
Czy jest wogóle taka możliwość?
Jeśli tak to w jaki sposób? Walczę z tematem już tydzień i nie bardzo wiem jak to zrobić.
Połączenie chę aby wyglądało tak:
Livebox udostępnia bezprzewodowo internet, TL-WR543G odbiera sygnał i podaje go dalej nawet może być kablem do np. laptopa, dekodera HD5500s.
Liczę na pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
By to mogło działać twój ruter TP-Link musi wspierać tzw WDS ewentualnie tryb Repeater Bridge i tego musisz w nim poszukać.
Jeżeli fabryczny firmware tego nie wspiera sprawdź czy możesz tam wgrać np DD WRT w którym jest to zaimplementowane.
W przeciwnym razie zostaje ci rozszerzenie sieci łącząc ten 2 urządzenia kablem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Albo połączyć oba urządzenia przez sieć energetyczną dwoma Liveplugami jeżeli się nie chce kabla ciągać.
Sprawdzone, działa!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bez_nazwy polecam zastosować rozwiązanie @Jozefg 🙂 Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam
Posiada opcje WDS ale nie bardzo wiem jak połączyć Liveboxa z TP-Linkiem i udostępnić z TP-Linka internet po kablu.
Opcja z Liveplugami troszkę za droga, wolała bym rozwiązanie z TP-Linkiem 🙂
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc i wytłumaczyć jak podłączyć ten router to Livebox-a?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po zalogowaniu się na router tplink jako administrator (admin//admin) przechodzisz do działu Operation Mode i zaznaczasz AP Client Router.
Następnie w zakładce Wireless >> Site Survey wybierasz ruter funbox podajesz haslo i twoj tplink działa jako access point
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ministerpl
Po wybraniu mojego Liveboxa i naciśnięciu CONNECT pojawiają mi się opcje (w załączniku zdjęcie). Nie widzę tam miejsca do wpisania hasła. Możesz mi pomóc w jego lokalizacji?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ministerpl napisał(-a):
Następnie w zakładce Wireless >> Site Survey wybierasz ruter funbox podajesz haslo i twoj tplink działa jako access point
Kombinuje kombinuje i nadal nie wiem gdzie mam wpisać to hasło. Tak jak napisałam wcześniej, po naciśnięciu CONNECT router przechodzi do ekranu jak powyżej i nic, nadal nie rozsyła internetu.
Może ktoś mi pomóc?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sandra napisał(-a):
ministerpl napisał(-a):
Następnie w zakładce Wireless >> Site Survey wybierasz ruter funbox podajesz haslo i twoj tplink działa jako access pointKombinuje kombinuje i nadal nie wiem gdzie mam wpisać to hasło. Tak jak napisałam wcześniej, po naciśnięciu CONNECT router przechodzi do ekranu jak powyżej i nic, nadal nie rozsyła internetu.
Może ktoś mi pomóc?
Jak to zrobic masz tutaj
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »