Smartbox wifi 7 nie tworzy sieci mesh z funbox 10 (wifi 6e)

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 28
  • 0

Zrozum ze rozwiązaniem tego problemu jest podłączenie kablem obok modemu funbox 10 wzmacniacza smart box wifi 7 na 3-4 godziny w celu aktualizacji wzmacniacza aby obsługiwał WPA3, czy Ty coś włączysz w panelu wyłączysz to nic nie da, bo Funbox do skopiowania sieci wymaga wzmacniacza z obsługą WPA3 (w celu bezpieczeństwa), zrob poprostu to co mówię.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2321
  • 10649
  • 72

@rafradek1 , @k23ms  dobrze mówi. Trzeba poczekać, aż się zaktualizuje. Tak na prawdę nikt dokładnie Ci nie powie ile to zajmie, ale grzebanie nic nie przyśpieszy.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 8
  • 21
  • 0

Już drugi dzień jest włączony i nadal nie łączy sieci. A jeśli chodzi o WPA3 to działa bardzo dobrze. Pytanie tylko czy wadliwy jest sam smartbox a może funbox jest do wymiany.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2430
  • 7604
  • 240

Reset wzmacniacza do fabryki i parowanie go od razu bez kabla.
Pytanie czy masz FB10 ze wsparciem wifi 7. Orange w pewnym momencie wydawało FB10 ze wsparciem dla wifi6. Jeśli masz starszego FB10 smartbox wifi7 nie będzie działał prawidłowo. Zalecana wymiana FB10 na takiego ze wsparciem dla 7.

• 8
  • 21
  • 0

Tak jak się spodziewałem, boję się tylko że salon orange nie będzie chciał wymienić funbox 10 z wifi 6 na 7, jak już to na gorszego funbox 7

• 8
  • 21
  • 0

Porozmawiałem z salonem orange i powiedzieli że nie mogą mi wymienić  funbox i proszą zamiast tego żebym skontaktował się z infolinią orange. Jak mam przedstawić ten problem na infolinii orange? 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2321
  • 10649
  • 72

@rafradek1 , że urządzenia są niekompatybilne.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2430
  • 7604
  • 240

Normalnie, powiedz że masz smarboxa wi fi 7 a modem z wifi 6 i chcesz wymiany FB na tego z wifi 7.
Lub odłącz FB z prądu i zgłoś brak zasilania. Dostaniesz nr zlecenia na wymianę.