- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartbox wifi 7 nie tworzy sieci mesh z funbox 10 (wifi 6e)
Podłączyłem smartbox wifi 7 do funbox 10 za pomocą kabla, ale smartbox zamiast łączyć sieć wifi stworzył osobną, strona urządzenia pokazuje że urządzenie pracuje w trybie samodzielnym, czy jest sposób by to naprawić, a może te urządzenia są niekompatybilne?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@rafradek1 parowałeś smartbox przez WPS?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
po resecie i po przyciśnięciu przycisku WPS na obydwu urządzeniach gdy dioda migała na biały i pomarańczowy kolor, smartbox łączy się z funboxem, ale niestety nadal w trybie samodzielnym. Dioda teraz miga tylko na pomarańczowo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety tak. Dioda ciągle świeci na biało pomarańczowo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miałem ten sam problem, podlacz kablem wzmacniacz do funboxa 10 na okolo 3-4 godziny (najlepiej na całą noc jeśli masz taką możliwość) wzmacniacz wykona aktualizacje WPA3, ponieważ funbox 10 wymaga do polaczenia wzmacniacza WPA3.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmieniłem z wpa2 na wpa2/wpa3 w funboxie i nadal jest problem. Oczywiście wpa3 nie wspiera wps a w instrukcji jest napisane o wps więc nie sądze aby to było przyczyną
Smartbox wspiera wpa3 również.
Firmware smartboxa to SR7R_pl-1.1.6.11.
Firmware funboxa to SGF10-pl-01.01.05.21
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak już mówiłem podlacz kablem na okolo 3/4 godziny kablem Ethernet z zestawu Smart Boxa Wifi 7, SWB7 nie zadziała bez WPA3, zaufaj mialem ten sam problem.
Jesli masz dostęp do 192.168.1.1 (panel funboxa) albo aplikacji Mój Funbox sprawdz czy po połączeniu przez WPS wzmacniacza wyswietla sie w zakładce podlaczone urządzenia do sieci, jeśli tak to Wzmacniacz dziala i poprawnie sie laczy z siecia, ale FunBox blokuje mu skopiowanie sieci i rozprzestrzenianie jej z takim samym SSID i hasłem, przez to ze Smart Box Wifi 7 nie ma najnowszej wersji ktora dodaje WPA3. Jesli podłączenie przez 3/4 godziny kablem obok modemu nie pomoże i aktualizacja sie nie wykona, spróbuj wylaczyc siec 6 GHz, ponieważ SWB7 nie ma sieci 6 Ghz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety nawet po zmianie zabezpieczeń na WPA3 na smartbox i funbox nic się nie zmieniło. Nawet po przywróceniu fabrycznych ustawień na funboxie i podłączeniu smartbox jako jedynego urządzenia nic nie dało
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@rafradek1napisał(-a)Niestety nawet po zmianie zabezpieczeń na WPA3 na smartbox i funbox nic się nie zmieniło. Nawet po przywróceniu fabrycznych ustawień na funboxie i podłączeniu smartbox jako jedynego urządzenia nic nie dało
Od ostatniej rady do twojej odpowiedzi minęły niespełna dwie godziny. Nie ignoruj doświadczenia innych - skoro kolega @k23ms rekomenduje oczekiwanie przez cztery godziny, to czekaj cztery albo i pięć zanim napiszesz "nic nie daje".
PS. W ostatecznym rozrachunku, jeśli nie uda się tego ustawić i tak skończy się reklamacją, więc przygotuj się do niej dokumentując swoje działania np. zrzutami ekranu. Czat nie będzie bardzo receptywny dla samego "machania rękami".
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »