Nie można wyświetlić tego widżeta.

Smart Wifi Box

ROZWIĄZANE

Nie dotyczy
  • 1
  • 2
  • 0

Smart Wifi Box

Od jakiegoś czasu mam Smart Wifi Boxa (połączony kablem z komputerem), wszystko działało poprawnie ale od wczoraj coś nie działa. Zawsze paliły się diody na zielono (zasilanie, sygnał, tryb), lecz od wczoraj na zielono świeci się zasilanie, na czerwono sygnał a na pomarańczowo tryb. Resety nic nie pomogły.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29509
  • 271

Smart Wifi Box

4 ODPOW. 4

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20212
  • 58461
  • 795

Smart Wifi Box

@ trzeba na nowo sparować Smart WiFi Box-a z routerem. Parowanie najlepiej wykonać w pobliżu routera, dopiero po parowaniu przenieść w miejsce docelowe z zachowaniem sensownej odległości od routera.Jeżeli będzie na granicy zasięgu WiFi z routera, może wystąpić podobna sytuacja.

• 7197
  • 29509
  • 271

Smart Wifi Box

@  postaw SWB w pobliżu routera, zresetuj Smart Wi-Fi Boxa, wykonaj parowanie od nowa Smart Wi-Fi Box | Orange Polska , (1500) ORANGE EKSPERT - Konfiguracja Smart Wi-Fi Box + FunBox 3.0 + Mój FunBox Android - YouTube 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14643
  • 60237
  • 742

Smart Wifi Box

@ reset wykonywany poza zasięgiem modemu nic nie da, bo jak SWB nie widzi wifi z modemu ( i to wifi 5GHz) to się nie sparuje. Dziwi tylko, że w tym samym miejscu kiedyś zasięg był ok, a teraz jego brak. Naciśnij WPS na SWB i modemie prawie jednocześnie mając urządzenia blisko siebie zobaczysz czy złapią połączenie. Jeśli nie, połącz je kablem eth i jeszcze raz WPS...pozniej rozłącz i przenieś prawie w docelowe miejsce wystawiając je jak najbardziej na siebie. Może Ci pomóc aplikacja Mój Funbox..pamietaj, że im mniej między nimi przeszkód, tym lepiej się parują i wyższy transfer na kompie dopiętym do SWB.jakby co, pytaj

• 7197
  • 29509
  • 271

Smart Wifi Box

@  jak tam nasze porady pomogły, Smart Wi-Fi Box działa już jak należy?