- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router oraz jego problemy
Przed chwilką okazało się iż internet nie działa w żadnym telefonie tylko i wyłącznie w laptopie ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardzo ciężko jest pomagać na odległość czy wykonałeś, reset routera do ustawień fabrycznych może to wina routera wiec pozostaje wymiana na nowy. A jak zachowuje się lampka @?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak więc Router był całkiem nie dawno wymieniany więc nie możliwe że to jego wina. Lampa @ cały czas świeci na zielono
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Emil1660 napisał(-a):Tak więc Router był całkiem nie dawno wymieniany więc nie możliwe że to jego wina. Lampa @ cały czas świeci na zielono
A powód wymiany był tez związany z tym problemem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie powódem wymiany była zmiana umowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z resztą Dziękuję panu za wszelką pomoc. Jutro dokończę naprawę jeżeli nic nie pomoże zgłoszę się do najbliższego Salony Oragne oraz wyjaśnię sprawę Jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas 🙂 Miłego Wieczoru
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pozostaje ponownie połączyć się z WiFi, ale trzeba usunąć nazwę sieci z telefonu i ponownie połączyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam Przepraszam że się dołączę do tematu lecz mam podobny problem. Mam dwa iphony jednego 5s drugiego SE oraz router Funbox 2.0 Sytuacja jest taka że 3 laptopy oraz jeden tel. z Androidem działają na tym routerze bardzo dobrze. Iphony natomiast mają połączenie z routerem cały czas ale internet działa kilka czasem kilkadziesiąt minut po czym nagle internetu nie ma 😞 Wtedy wyłączam i włączam wifi w iphonie i internet ponownie jest znów na jakiś czas. Dodam że żadne resety routera nie pomogły. W loginie do neostrady na końcu mam /ipv6
Bedę bardzo wdzięczny za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krzysiekch, a spróbuj w loginie neostrady wpisać symbole, jakie masz przed @neostrada.pl, ale bez ipv6. Bo jak zobaczysz na filmie https://www.youtube.com/watch?v=0AGifk_BeQI, jest z ipv6.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Emil1660, mam takie małe pytanie...na jakiej częstotliwości pracuje router? Na obu, czy na jednej? Sprawdzisz to w przeglądarce, logując się do ustawień...Moje WiFi/Ustawienia zaawansowane... Powinno być "odhaczone" 5Ghz i 2,4Ghz... Jeżeli router działa tylko na jednej, może to być przyczyną problemu...
@krzysiekch, tak jak napisał@Anonim, spróbuj usunąć"ipv6" z loginu neo. Jak to zrobić, szczegóły tutaj...