Router Zyxel VMG8324-B10A - LAN nie działa

Poziom 6, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 0
  • 0

Witam
Mam w Orange uslugę internetu za pomocą światłowodu.
W zestaw wchodzi również urządzenie dostępowe Zyxel vmg8324-b10a.
Początkowo zestaw pracował poprawnie a teraz mimo dostępu do internetu
poprzez Wi-Fi przestała pracować sekcja LAN. Drukarka sieciowa i dysk sieciowy
podłączony do Zyxel vmg8324-b10a nie współpracują. Nie świecą się żadne kontrolki
w gniazdach RJ-47. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Dziękuję i pozdrawiam.

7 ODPOW. 7

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14529
  • 153

Cześć @AVEGAN
Warto na początku zweryfikować podłączenie (czy coś tam przypadkiem się nie odpięło, nie odgięło itp. :)). Myślę, że również nie zaszkodzi restart routera - to takie działania na początek Emotikon: Szczęśliwy.
Czy zauważony problem nie był może skolerowany z jakimiś wyładowaniami atmosferycznymi? Emotikon: Szczęśliwy

Poziom 6, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 0
  • 0

Witam

Dziękuję za odpowiedź. Dokonywałem restartu . Połączenia kablowe sprawdziłem wielokrotnie, wymieniając nawet kable. Też miałem przypuszczenia, że winę ponosi burza

ale wówczas spodziewałbym się pełnego uszkodzenia urządzenia ZyXEL. Obawiam się, że wizyta serwisanta w moim biurze jest konieczna

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14529
  • 153

AVEGAN napisał: Też miałem przypuszczenia, że winę ponosi burza

ale wówczas spodziewałbym się pełnego uszkodzenia urządzenia ZyXEL. Obawiam się, że wizyta serwisanta w moim biurze jest konieczna

Hm... Z wyładowaniami bywa (wierz mi!) naprawdę różnie. Mogą padać tylko poszczególne moduły konkretnego urządzenia. Też uważam, że bez zgłoszenia sprawy do BOK Obojętny mężczyzna tutaj się nie obejdzie.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@AVEGAN Czy udało się rozwiazać problem?

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14529
  • 153

vdsl2 napisał(-a):

@AVEGAN Czy udało się rozwiazać problem?

No właśnie @AVEGAN Szczęśliwy mężczyzna. Fajnie by było, gdybyś się podzielił tutaj z nami dalszą historią Emotikon: Szczęśliwy. A może też warto by było rozważyć oznaczenie wpisu przez │→ Zaakceptuj jako rozwiązanie│, który Twoim zdaniem okazał się najbardziej przydatny Szczęśliwy robot? Gorąco Cię do tego zachęcamy Bardzo szczęśliwy kot.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@Wiktor Nic nie wiemy co zostało zrobione a szkoda ?

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14529
  • 153

Trudno... Może jeszcze @AVEGAN się tutaj do nas odezwie Szczęśliwy robot.