Nie można wyświetlić tego widżeta.

Router MC888 od zielonych i problem z agregacją

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 133
  • 450
  • 1

@arthur oczywiście masz rację. 🫵💪

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 41
  • 0

Router ZTE MC888 z rebrandingiem Plusa a dostęp do 5G w Orange

Sprawdzone na własnym przykładzie. Niespłacony MC888 nie miał 3600. Kupiłem MC801 po Fioletowych i śmiga aż miło. Na tamten zrobiłem zgłoszenie w popularnym serwisie sprzedażowym i właścicielka musiała przyjęć zwrot oddając mi pełne koszty wraz z przesyłką. 
A tak ogólnie to lepiej kupić router EXOrange lub „exMegenta”. Te drugie mają najlepszy soft jeśli ktoś nie chce grzebać i pozostać przy oryginalnym.  

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 21
  • 69
  • 0

Sprawdziłem IMEI:

Odpowiedź na zapytanie w sprawie urządzenia zakupionego na raty

[...]

Informujemy, że właścicielem urządzenia jest Polkomtel Sp. z o.o.

[...]

Już wiadomo w czym problem. Straciłem tylko nad nim kilka godzin z życia. Zwracam zielonego i kupuję jakiegoś bez brandu.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 50
  • 194
  • 4

@OrangeFUN, chciałbym się mylić, ale jeśli nie masz nadajnika z 5G3600 pod nosem, a bliżej są inne, to mam poważne obawy, że nawet na sprzęcie z Orange nie złapiesz 5G3600. Z pewnością lepszy byłby zestaw ODU-IDU, ale to już deko kosztowna inwestycja 

• 133
  • 450
  • 1

@Kristoforos miałem podobnie tylko z niespłaconym telefonem z komisu. 🙈Po małej wymianie zdań pełen zwrot hajsu i wielkie rozczarowanie . A co do zte mc801a 🫵 mam 3szt wszystkie śmigają na orange tak jak piszesz aż miło 😁 dwie sztuki z ze starszym softem a jedna z podobnie wyglądający softem jak w mc888 bo dokładnie takie same ma ustawienia. 

• 133
  • 450
  • 1

@arthur ale jeśli łapie na telefonie to na 99% powinien złapać na routerze. Jeśli poprawnie ustawił parametry routera i nie złapało mu 5gNSA to ma blokadę operatora. To moje zdanie Art🤔

• 50
  • 194
  • 4

@Szym_ON Wszelkie wątpliwości rozwiałyby testy w terenie. Sądzę natomiast, że dany smarphone ma "czulsze" anteny i lepsze możliwości agregacji niż mc888

• 133
  • 450
  • 1

@arthur @Zgadzam się co do testów🤔 i nie zgadzam się co do czulszych anten i możliwości parametrów w telefonie 😁

Sam testowałem telefon z routerami w różnych miejscach 🤔 około 50 przeprowadzonych testów. Mogę powiedzieć że to router 🫵ma większe możliwości niż telefon i lepsze anteny😁 

• 50
  • 194
  • 4

@Szym_ON Telefon telefonowi oczywiście nierówny, ale trudno mi uwierzyć, aby wspomniane tutaj popularne na naszym rynku i solidne sprzęty jak 888 czy 801 miały podjazd do topowych samsungów czy iphonów. W speedteście na tej samej karcie mój iPhone miażdży mojego mc888 za każdym razem, nie ma żadnego porównania. Na popularnym forum internetowo-komórkowym nieraz nowi użytkownicy zadają wciąż pytania dlaczego na swoim telefonie (służącym także jako hotspot wifi) mają większe prędkości niż na "dobrym" routerze 

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 21
  • 69
  • 0

Mi nie zależy na 5G3600 na ten moment. Jak się pojawi to spoko a na razie chciałbym mieć to co na telefonach (5G NSA) czyli 200-400Mbps bo to więcej o około 2-3x niż z agregacji 3xLTE jaką mam do tej pory.

Wokół siebie mam oficjalnie dwa nadajniki 5G2100 z czego z jednym telefony nie gadają. Jednak obserwując NetMonstera widzę że jest trzeci 5G2100 którego nie ma na mapach. Mam wrażenie że dane na BTSearch oraz bts.socware nie są aktualne.

Czasem łapię: Orange (26003) ID: 81258 (N!) Piaseczno, ul. T.Kościuszki 5 - budynek Urzędu Miasta i Gminy.

Zwykle łapię:Orange (26003) ID: 0288 Piaseczno, Kilińskiego 16

Co dziwne czasami wskakuje mi 5G3500 na Kilińskiego gdzie oficjalnie nie ma 3500.

Zaraz chyba się przejdę na spacer :D.