Nie można wyświetlić tego widżeta.

Router MC888 od zielonych i problem z agregacją

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 21
  • 69
  • 0

ipv4 mam od początku ustawione manualnie.

5G NSA ustawione zaraz po ipv4.

W trybie on jak i off nie da się nic zmienić w pasmach. Komunikat NIEPOWODZENIE.

Co dziwne zauważyłem, że wczoraj miałem w pasmach zaznaczone wszystko. Nic nie zmieniałem w ustawieniach a obecnie zaznaczone są wszystkie pasma LTE. Reszta odznaczona. Zaznaczam pojedyncze lub wszystkie w 5G - Zastosuj -> NIEPOWODZENIE. Odznaczam cokolwiek w LTE - Zastosuj -> NIEPOWODZENIE

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 21
  • 69
  • 0

Router ZTE MC888 z rebrandingiem Plusa a dostęp do 5G w Orange

@arthur napisał(-a)

Zapewne iPhone ma przewagę nad mc888 jeśli chodzi o zdolność agregacji.

Zapewne tak, ale żeby Redmi Note 12 PRO 5G miał?

@arthur napisał(-a)

Żeby sprawdzić, czy mc888 działa prawidłowo proponuję znaleźć nadajnik, gdzie jest 5G3600 i w sąsiedztwie tego nadajnika  odpalić  mc888 i zobaczyć czy złapie 5G3600, pozdr

I tak jutro zrobię. Mam niedaleko nadajnik 5G3600. Kabelek UCB-C PD 12V + zgodny power bank i się wyjaśni.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 133
  • 450
  • 1

🙈🤣 @OrangeFUN zapomnij masz blokadę 5gNR czyli SA

W Polsce nie nadaje żaden bts w tym trybie

Tylko ze wsparciem lte czyli NSA. Koniec tematu 🫵😁 wpisz sobie w AI wszystko Ci powie na ten temat 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 49
  • 189
  • 4

W mc888 jest również blokada 5G NSA (co zresztą widać na załączonym wcześniej screenie) i na tym sprzęcie można  korzystać z 5G3600 

• 133
  • 450
  • 1

@arthur  masz rację co do 5G NSA

Ja pisze ze on ma bloka na orange 5G SA

Te routery są przystosowane do połączeń w trybie SA czyli Stand Alone ale nikt w Polsce w orange nie nadaje w tym trybie elooo 🙈🤣🫵😁😁😁

• 49
  • 189
  • 4

@Szym_ON ale to w sumie nie ma znaczenia, bo zaznaczona jest też blokada na pasma 5G NSA, 

W ustawieniach routera, wybór sieci, możesz wybrać: 3G, tylko LTE, 5G SA, 5G NSA lub  5GNSA/LTE/3G, a z tego wybierasz 5G NSA, więc np. 5G SA nie ma w takim przypadku zastosowania 

• 133
  • 450
  • 1

@arthur widocznie ma znaczenie 🤔i to co wybrał w głównym połączeniu 5GSA, 5GNSA, lte itd. Kwestia testów i nie ma co się spinać.

Skoro tak nie działa rekonfiguracja i powinno działać 😁😁‌ nie mam pod ręką routera bo bym sprawdził 🤔

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 41
  • 0

A z jakiego źródła masz Router od „Zielonych”? Sprawdź sobie IMEI urządzenia na ich stronie. Być może jest jeszcze niespłacony, połączony z umową i wtedy 5G w pasmie C nie uświadczysz. Blokują. 

• 49
  • 189
  • 4

@Szym_ON jasne, że nie ma się co spinać

To, że jest blokada na wszystkie pasma, nie ma jednak według mnie znaczenia. A to, że w tym przypadku nie łapie 5G3600, to najpewniej kwestia tego, że jest za daleko od nadajnika z 5G3600. MC888 jest jeśli chodzi o anteny dosyć średni, ewentualnie może być uszkodzony sprzęt (to się zdarza!), a w dalszym kręgu - może jakiś branding "zielonego" kłóci się z oranżem 

• 133
  • 450
  • 1

@Kristoforos znając życie to jeśli nie spłacony to w ogóle by nie działał na sieci Orange. Ale to tylko moja opinia ponieważ blokują po imei tak jak wspominałeś.