To jest wina konfiguracji sieciowej. Jeśli nie ma wspomagania N78 to się od 5G odłączam a ruch przejmuje stacja niezmodernizowana, dlatego na niej mam LTE 2600+2100+1800.
Czyli muszę posiłkować się fioletowymi i "modlić się", aż dostawią antenę 5G z pasmem C? Bardzo mi się to nie uśmiecha, bo są mniej korzystni cenowo od pomarańczowych. T nie wchodzi w grę, bo ma tak samo jak Orange
No to lipa, rozwiązaniem mógłby być router zewnętrzny i skierowany na nadajnik.
Jest możliwość co prawda zablokowania się na nadajnik ten z 5G, MC888 ma taką możliwość. Nie testowałem tego i nie wiem czy to działa choć ludzie piszą że im działa. Jednak jeżeli nadajnik ulegnie awarii to nie przełączy Ciebie na ińny i będziesz bez internetu.
Spróbować? NR-ARFCN to 640000, a PCI to numer stacji z parametru PCI 5G? Band to wiadomo 78, a SCS jaki? Ktoś ma takie ustawienia?
Naprawdę nikt nie wie jak to ustawić?
Zasadniczo nikt tego nie używa, to nikt tego tak naprawdę nie wie.
Zmieniasz to na własną odpowiedzialność, możesz popytać na forum bez-kabli , tam może ktoś wie.
A czy jest możliwe, żeby Polkomtel swoim firmware blokował 5G OPL ?
Mam taki Router z rebrandingiem Plusa i nijak nie chce zobaczyć NR3600 OPL.
Na 100% zasięg jest, bo w wakacje korzystałem z pożyczonego MC888 Pro i wszystko działało.
Wersja sprzętu to : MC888HWV1.0.0
Wersja oprogramowania to : BD_PLKPLMC888V1.0.0B04
@Kristoforos teoria spiskowa, ale Plus na innych częstotliwościach dla 5G aby nie nadaje? Poprawcie mnie jeśli się mylę...
Nadaje na innych, każdy operator wykupił inny blok częstotliwości w aukcji (A, B, C lub D). Ale każdy z nich mieści się w paśmie n78, więc to nie problem z częstotliwościami.
Sam hardware ZTE powinien wspierać.
Teoretycznie nie ponien ale nie wiadomo co zmienił, mają 5G na 2600 a reszta na 3600. MC888 wspiera to i tamto pasmo.