- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router Huawei B315s zrywa połączenia z urządzeniami na WIFI
Dzień dobry,
4 lata temu zakupiłem w abonamencie Router B315s (na kartę sim, internet mobilny w ORANGE) do którego mam podłączony po kablu komputer stacjonarny, a po WI-FI mam połączony Playstation4 i telefony w domu.
Po ok 3-ch latach użytkowania zaczęły się drobne problemy z WI-FI, czasami zrywało połączenie, i musiałem np. w telefonie łączyć się ponownie z routerem aby złapać sygnał.
Z każdym miesiącem temat się pogarsza. Aktualnie łącząc się po WI-FI, ciągle zrywa połączenia z urządzeniami. Telefony łączą się po WI-FI z routerem, ale po kilku minutach mam ikonkę braku połączenia z WI-FI, i muszę na nowo się łączyć.
Playstation ma to samo, po kilku minutach nie użytkowania PS4, traci łączność z WI-FI i muszę robić test połączenia aby PS na nowo się połączył z Routerem.
Jedynie połączenie po kablu z komputerem stacjonarnym jest cały czas "stabilne".
Czy żywotność routera się kończy i pora szukać nowego? czy jest jeszcze jakiś ratunek?
Przy opcji szukania nowego routera, czy model Huawei B311 będzie dobrym zamiennikiem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wojtek113 Zrób reset do fabryki i aktualizację softu. To konieczne.
Po drugie przeanalizuj otoczenie wifi, bo może coś "dusi" sygnał routera-na aplikacji Wifianalyzer. Sprawdź zmieniając jego ustawienie w mieszkaniu/domu, czy wifi działa inaczej-wydajniej.
Zawsze za nieduże pieniądze możesz dokupić dodatkowy Access point i założyć go w jakiejś odległości od routera i mieć 2 sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wojtek113 kup ten Huawei B311, bo obecny chyba ma problemy z modułem wi-fi, naprawiać się go nie opłaci 😉