- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router HUAWEI B525s-23a - zmiana nazwy WLAN dla każdego pasma osobno (2,4 GHz oraz 5 GHz)
Super ciekawostka tylko zadałem pytanie odnośnie mojego modelu. Kilka sieci z tym samym kanałem w jednym lokalu ma działać? Raczej również kiepskie rozwiązanie. W routerach firmy Mikrotik również można robić różne sieci i inne cuda ale po to kupiłem antenę dodatkową by ten router z mojego pytania używać ale ktoś kto stworzył nakładkę Orange ograniczył jego funkcje. Albo twórca nakładki nie zauważył swojego błędu albo nikt po nim tego nie sprawdza praktycznie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router HUAWEI B525s-23a - zmiana nazwy WLAN dla każdego pasma osobno (2,4 GHz oraz 5 GHz)
W necie znalazłem taki obrazek. Dwa razy jest on, robisz jak pisałem wcześniej. Nie udało Ci się?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdybym miał takie opcje to bym sobie poradził 🙂
W nakładce Orange nie ma tych wyborów. Czy na tym forum jest ktoś z działu który tworzy lub testuje nakładki Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brand w tej zakładce niz nie zmienia.
Masz ten obrazek - ustaw się w tym miejscu
Teraz przełącz się na 5GHz - dodaj nową sieć o innej nazwie.
Potem włącz oba pasma. Powinny być sieci o różnych nazwach jak na rysunku po angielsku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W jaki sposób dodać inną sieć skoro nie ma takiej możliwości? Brand zmienił i zablokował do tego dostęp co potwierdził dzisiaj pracownik Huawei. Próbowałem wszystkich dostępnych możliwości edycji, wyłączania, włączania i wpisywania nazw sieci. Zawsze nazwa pozostaje wspólna na 2,4 i 5.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdzę w innej przeglądarce. Które pole nie jest aktywnym? Gdy włączam oba pasma to nazwa jest wspólna.
Tutaj odpowiedź z Orange:
"(SMS-1/2) Sprawdziliśmy zgłoszenie. Routery zakupione w sieci posiadają oprogramowanie operatora. Część funkcji może
(SMS-2/2) działać inaczej niż w oprogramowaniu producenta. Pozdrawiamy. Orange"
Pozostaje tylko wgrać inne oprogramowanie...
Czy ktoś posiada informacje gdzie można zdobyć czyste oprogramowanie producenta?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ew może zrób reset do ustawień fabrycznych i może przy pierwszej konfiguracji jest możliwość stworzenia oddzielnie sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
oba są włączone - nazwa zawsze jest wspólna
reset nic nie zmienił
pozostaje wgrać inny soft bez nakładki Orange, skoro dział techniczny nie widzi w tym problemu