- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z prędkością internetu
Witam , jakiś czas temu zakupiłem router z anteną zewnętrzną ( Internet home office IDO ODU ) prędkości utrzymywały się w okolicach pob 800 mb/s wys / 70 mb/s .
Wczoraj wieczorem pojawił się problem , prędkość spadła do ok 70kb/s i tak się utrzymywała , zadzwoniłem do Orange i bot poinformował mnie że po ich stronie wszytko jest ok , no i to racja dlatego że na telefonie są normalne prędkości ( 300mb/s ) .
Wina leży po mojej stronie tylko nie wiem w czym tkwi problem coś się zepsuło bez mojej ingerencji . Dwa razy resetowałem router do ustawień fabrycznych i nic .
Zarówno na routerze jak i na antenie zewnętrznej świecą się te same diody co zawsze , w aplikacji jest napisane że antena odbiera sygnał z doskonałą jakością 5g . Zostawiłem odłączony router na całą noc i rano spróbowałem i wszystko wróciło do normy ale znowu po 40 min wszystko się spieprzyło aż do teraz .
Nie wiem co zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arek21 jaką masz ofertę internetową?
Druga sprawa, czy karta SIM z zestawu ODU IDU była sprawdzana na innym urządzeniu?
Być może skończył się pakiet GB lub jeśli to oferta abonamentowa, nie dokonano płatności. Wtedy operator ma prawo zwolnić prędkość działania internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem dokładnie , chyba internet biurowy ( 600gb /m ) odnowienie było 2 dni temu .
Z kartą sim jest wszystko ok bo nie wyświetla się komunikat a błędnej karcie sim i antena normalnie odbiera sygnał 5G/4G
Tak jak wspomniałem , dzisiaj jak podłączyłem na nowy router to było wszytko dobrze na 40 mi. potem znowu spadła
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arek21 może w Twojej okolicy trwają prace konserwacyjne, modernizacja nadajnika, zakłócenia lub zwyczajnie, nadajnik jest przeciążony. Jak możesz podać przybliżoną lokalizację, to będzie możliwość dokładniejszego zweryfikowania sytuacji z nadajnikiem.
To co MAX podaje, to może być prawidłowe działanie nadajnika na obecną chwilę. Podejrzewam, żę nie wszystko jest w stanie sprawdzić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W telefonie mam prędkości 350 mb/s
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ponieważ to zestaw Odu /Idu to pewnie modem masz na dachu? Może modem zewnętrzny loguje się do innego BTS niż telefon? Co to za zestaw? Możliwość ręcznego wybrania pasm?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś