- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem Funbox 3.0 + Samsung ICU 100
@Anonim A gdzie miałbym to tak zapisać?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rybsko masz tu opisane https://nasz.orange.pl/t5/Baza-wiedzy-Światłowód-i/Problemy-z-protokołem-quot-IPv6-quot/ta-p/19036
A xxxxxx to twój login do Neostrady
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Wcześniej kiedy napisałeś, wartość odczytałem z umowy, a nie zauważyłem tego ustawienia w Funboxie. Ale w końcu je znalazłem (Zaawansowane > Połączenie z Internetem). Tam wpisany login nie ma końcówki z ipv6, wszystkie IPki listowane w interfejsach Funboxa to IPv4. Ale poniżej formularza jest opcja:
[ ] Wymuś połączenie IPv4 - jeśli chcesz korzystać z dostępu do sieci IPv4 zaznacz powyższą opcję „Wymuś połączenie IPv4” - jeśli opcja „Wymuś połączenie IPv4” jest odznaczona, to dostęp do sieci (IPv4 bądź IPv6) jest zależny od ustawień Operatora
PS. Od dwóch godzin testuję TV po kablu, jeszcze ani razu się nie zająknął...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@RybskoJak TV działa po kablu prawidłowo to nic więcej nie zrobimy jedynie można sprawdzić jaki kanał wifi jest mniej zatłoczony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Stąd też moje pogrubione pytanie w pierwszym poście - czy zakładając, że może iść ostatecznie po kablu i będzie to działać stabilnie - czy są jakieś inne niespodzianki z tymi usługami?
Tak czy inaczej, dzięki za dobre chęci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rybsko możesz zastosować takie obejście -> październik <-
Po Wi-Fi możesz obserwować mniejszą prędkość, to zjawisko całkowicie normalne. U mnie na Macbooku Pro Retina 2013 w bliskiej odległości od routera(Funboxa ale i nie tylko) miałem max - 300 Mbit/s, a przez dwie ściany- 5 metrów dalej było już około 200-240 Mbit/s.
Wykorzystując post napiszę, że posiadam sam internet 300 Mbit/s i działa fajnie. Wcześniej korzystałem z Vectry i nie zauważam różnicy. Do połowy Polski mam ping mniejszy niż w Vectrze, do niektórych serwerów trochę większy, ale suma sumarum nie narzekam. Czytałem na forach, że TV działa stabilnie.
Bardzo znany problem z dekoderem jest taki, że właśnie Wi-Fi się wysypuje.
Poczekaj na więcej postów i odwiedź również to forum http://forum.satkurier.pl/forum/92-orange-tv/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BORAX Dzięki za info, o to właśnie mi chodziło. Mój MBP leży w serwisie, ale i pożyczony MBA ciągnie prawie 200Mbit z sąsiedniego pokoju - to wystarczy.
Na całe szczęście nie jestem uzależniony od WiFi, chociaż mógłbym strzelać focha, bo każdy jeden sprzedawca w obsłudze klienta zapytany o sprawność tego rozwiązania twierdził, że na pewno będzie działać. Zalatuje wciskaniem gówna z premedytacją 😛 Mógłbym się domagać tego extendera za darmo na podstawie tego, co mi zachwalali...
Ostatecznie dam radę położyć kabel. A kasę chyba wolę wydać na mocny router AC, który wepnę w Funboxa i zminimalizuję jego użycia jak się tylko da. Funbox'a potraktuję jako kolejne gniazdko albo router WiFi dla gości 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rybsko Funbox ma niezłą jakość Wi-Fi. Jestem zaskoczony, bo sąsiada Funboxa 3.0 odbieram przez jedno mieszkanie.
Jeżeli masz Funbox 3.0 i nawet jak użyjesz swój router, to Funbox i tak będzie routował ruch(czyli robił najwięcej), a to Twoj router stanie się Access Pointem(czyli będzie robił najmniej, rozsyłał Wi-Fi 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@annki2 czy któraś z powyższych odpowiedzi okazała się pomocna? Jeżeli tak, to zachęcam Cię do oznaczenia jej jako rozwiązanie. Ułatwi to innym użytkownikom odnalezienie właśnie Twojego tematu i szybsze rozwiązanie problemu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rafał Pomocne byłoby gdyby Orange informował klientów o tym, że WiFi to fikcja. A w obecnej sytuacji jeszcze pomocniejsze byłoby rozwiązanie tego problemu dla wszystkich klientów posiadających FB3 i dekoder Samsung.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »