- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Ostatnio został zmieniony router w moim mieszkaniu na FunBox 2.0. Monterzy wprowadzili nowe hasło, i wszystko było git przez ok 12h, po czym znów wyskoczyły problemy na sieci. Po ponownym uzyskaniu zasięgu do sieci działają poprawnie tylko urzadzenia podłączone do routera za pomocą kabla. Po zalogowaniu się na stronie 192.168.1.1 zmieniłem haslo na nowe, a i tak jest ono odrzucane podczas próby połączenia się do wifi
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po zmianie ustawień routera włącz/wyłącz zasilanie, by ustawienia sieci się odświeżyły, być może jakiś bug jest, reset do fabrycznych ustawień warto zrobić, jak opcja włącz/wyłącz zasilanie nie pomoże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po zmianie ustawień routera włącz/wyłącz zasilanie, by ustawienia sieci się odświeżyły, być może jakiś bug jest, reset do fabrycznych ustawień warto zrobić, jak opcja włącz/wyłącz zasilanie nie pomoże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poprawnie wpisywane hasło do wifi nie jest akceptowane
@wolfer18, bo do WIFI trzeba klucza WPA...ze spodu naklejki FB2. Pierwsze 8 znaków lub całe 26 do aplikacji Funbox trzeba brać do wpisania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie to hasło WPA 2 spod spodu routera nie działa, natomiast działa gdy wchodzę na stronę 192.168.1.1 .Tam jest też opcja zmiany hasła WPA, i po zmianie na nowe, to nowe hasło też nie wchodzi. Ale dzięki za odpowiedź 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wolfer18napisał(-a)No właśnie to hasło WPA 2 spod spodu routera nie działa, natomiast działa gdy wchodzę na stronę 192.168.1.1 .
Dla upewnienia się: przy logowaniu się do panelu 192.168.1.1 hasło z naklejki to 8 pierwszych znaków. Przy logowaniu do wi-fi hasło to wszystkie 26 znaków lub nowo-ustanowione przez ciebie hasło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki. Odświeżenie ustawień w ten sposób pomogło 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wolfer18napisał(-a)No właśnie to hasło WPA 2 spod spodu routera nie działa, natomiast działa gdy wchodzę na stronę 192.168.1.1 .Tam jest też opcja zmiany hasła WPA, i po zmianie na nowe, to nowe hasło też nie wchodzi. Ale dzięki za odpowiedź 🙂
@wolfer18, tak z ciekawości podpytam, bo dostałem w powiadomieniu, że to mnie oznaczyłeś do rozwiązania, a widzę @Anonim. Bo jak bug, to zgłoszę moderatorom. Daj mi znać.