Po wymianie Funbox 6 na 7 prędkość internetu po wi-fi spadła o połowę

ROZWIĄZANE

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 19
  • 39
  • 0

W salonie super obsługa wymienili beż problemu na nowy tylko o światłowód się doczepili że muszę oddać więc dałem im z nowego i tyle. Nowy zaczęła szybciej działać ale nie jest demonem wydajności. Liczę że orange się zreflektuje i zacznie dawać fb 10 albo wprowadzi coś sensownego na rynek.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 1

Dzięki za odpowiedź też spróbuję wymienić a jak nie to na szczęście mam jeszcze czas na wypowiedzenie umowy 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 34
  • 89
  • 0

Ja wymieniłem FB7 na FB7 i problem jest ten sam... więc coś nie tak z tym funbadziewiem jest. Myślę poważnie nad własnym sprzętem z wkładką SFP+. Koszt dość duży, ale bynajmniej chyba będzie stabilniej.... 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15987
  • 80

@pacioreknapisał(-a)

Ja wymieniłem FB7 na FB7 i problem jest ten sam... więc coś nie tak z tym funbadziewiem jest. Myślę poważnie nad własnym sprzętem z wkładką SFP+. Koszt dość duży, ale bynajmniej chyba będzie stabilniej.... 

Własny sprzęt ok, ale wkładki Orange ci nie autoryzuje, musi być ONT od Orange 😎

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 27
  • 0

Zainstalowałem FB7 w piątek. Żadnych problemów. Temperatura OK (jest w szafce RTV, ma sporo miejsca na wentylację). Poniżej screenshot z wyniku pomiaru prędkości wifi na telefonie.

Screenshot_20251104_090315_Speedtest.jpg