- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ORANGE światłowód - konfiguracja urządzeń z ONT
@Anonim malutkie sprostowanie FunBox 6 - zero gdzieś zgubili😆
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
cześć koledzy,
przesyłam poniżej rozwiązanie które zastosował jeden z użytkowników routera TP-LINK.
z postu wynika, że użytkownik uruchomił usługę IPTV na Routerze TP-LINK. Poniżej rozwiązanie i konfiguracja Routera jaką zastosował:
https://tplinkforum.pl/t/td-w9980-i-iptv-orange/8908
W połowie marca br. instalatorzy Orange zainstalują urządzenia i uruchomią usługi Orange w moim domu - w ramach FTTH. Przetestuje konfigurację, o której mowa w rozwiązaniu z forum TP-Link'a i dam Wam znać, czy da się uruchomić usługi Orange z pominięciem FunBox'a - mam nadzieje że się uda.
do czasu, aż nie przetestuje rozwiązania nie będę zamykał tematu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na VDSLu dało się odpalić, a na FTTH nie bardzo się udawało.
Ja też już wklejalem w tym temacie na 1 stronie konfigurację, która działa niby na FTTH.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
Najprościej to wymienić router na jakiś Mikrotik dla przykładu - załatwia sprawę zarówno dla VOIP, IP TV i Internet. Dodatkowo dobrze zostawić ONT od dostawcy Orange aby nie komplikować sobie życia.
Co jeszcze ciekawego, jeśli masz od operatora dekoder 4K Stream, to możesz nie przejmować się problemem IGMP (i to całkowicie) - dekoder działa cudownie po Unicast, w dodatku na własnej dedykowanej sieci WiFi z TP-Linków: EAP783 / EAP772 (dla przykładu).
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.