Niestandardowe rozwiązania i konfiguracje z łączem do 8 g lub 2 g.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 45
  • 172
  • 1

Dzień dobry.  Mam prośbę do wszystkich, którzy posiadają niestandardową wiedzę na temat korzystania z własnego routera w Orange i mogliby podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniami, nie łamiąc regulaminu forum. Piszę na forum, ponieważ jestem osobą niewidomą, a niestety sekcja wiadomości prywatnych tj. mogę je czytać, ale już niestety nie mogę odpowiadać (funkcje niedostępne przy użyciu klawiatury). Proszę o kontakt w wiadomości prywatnej, w której byłby zawarty inny rodzaj kontaktu niż przez forum np. e-mail, nie spamuję, jak się obawiacie, to alias pocztowy, który będzie można zamknąć. Chodzi oto, aby można było korespondować, a prv na forum jak wyżej mogę tylko odczytywać. Temat będzie do zamknięcia, kto będzie mógł, umiał i chciał napisać mam nadzieję, że to zrobi. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

6 ODPOW. 6

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@pyrlandczyk  oficjalnie nie można korzystać z własnego sprzętu dla tych opcji, bo operator nie daje ONT z portali o tej prędkości. Z założenia więc nie można...

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35094
  • 293

Nawet jeśli coś możnaby napisać na pw czy emalia, to i tak sam tego nie ogarniesz. Szukaj raczej osoby/firmy która będzie mogła ci pomóc fizycznie blisko twojej lokalizacji.

• 45
  • 172
  • 1

Ale z czym mógłbym mieć problem? z konfiguracją przez CLI? najlepiej, konsola, tekst. z wpięciem portów? też nie ma problemu. Akcja mogłaby być grubsza, gdybym musiał coś lutować, bo z tym faktycznie nie ogarnąłbym. Jak poradziłem sobie z mega popapraną dla niewidomego usera graficzną Omadą, to pewnie znajdę jakiś sposób. Z sieciowaniem też podstawowo sobie radzę, a czego nie wiem, to dość szybko się uczę. Akcje w rodzaju odczytania danych znamionowych czy identyfikacyjnych urządzeń to też nie jest specjalna trudność, zaprzyjaźnione oko, chat GPT+. Jaki rodzaj trudności masz na myśli, że potrzeba byłoby aż zewnętrznej firmy? PRV e-mail rozjaśniłby mi sytuację.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@pyrlandczyk  będziesz miał problem z ogarnięciem konwertera ONT dla tych prędkości 

• 45
  • 172
  • 1

Ale coś zapewne da się kupić, nawet za gramanicą, byle jakiś miły człek się ozwał na prv. 🙂

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

@pyrlandczyk temat obecnie trudny, przy 1Gb było łatwiej i taniej ;)t

8Gb czy nawet 2Gb to sprzęt ciut drogi i trudno coś doradzić, chyba że ktoś na forum, zna się w tym głębiej w temacie 😉