Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieprawidłowe przekierowanie porów

ROZWIĄZANE
Serducho
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
Solved!

Wiadomość zawiera obraz

Dzień dobry,

Mam problem z przekierowaniem portów. Wpisuję na przykład informacje tj.:

org1.png

 Natomiast po odświeżeniu strony wyświetla mi się coś takiego:

org2.png

 Próbowałem także pod zaporą sieciową pod polem o nazwie: "Otwarcie portów firewall dla ruchu przychodzącego IPv6" przekierować ten sam port, niestety router nie widzi mojego urządzenia i nie mogę z listy go wybrać. Co ciekawe jednak po restarcie routera, router widzi przez moment mój komputer, później w niewyjaśnionych okolicznościach znika. Komputer korzysta z sieci wi-fi, co nie powinno być problemem gdyż telefon jest widoczny i też używa sieci bezprzewodowej.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
Solution

4 ODPOW. 4
agat13

@SerduchoTelefon i komp to dwa różne odbiorniki. Dokonaj analizy połączenia sieciowego wifi do kompa. Jaki jest poziom odbieranego sygnału, jaką masz kartę wifi i prędkość połączenia. Może gubi po prostu sieć?

Serducho

Wiadomość zawiera obraz

Karta sieciowa to TP-link TL-WN822N, prędkość połączenia to prawie to co na umowie (10mb/s).

org3.png

jakość połączenia dobra, poniżej zamieszczam polecenie pingowanie googla:

org4.png

Nie mam pojęcia co może być problemem z tymi portami, kiedyś już przekierowywałem porty (nie pamiętam czy to był jeszcze funbox 1.0 czy aktualny 2.0), teraz niestety ta opcja się wysypała.

agat13
Solution

@SerduchoPróbowałeś dla Ipv4?

Serducho

Okazało się że wymuszenie ipv4 rozwiązało problem z przeskakującym portem zewnętrznym i po odświeżeniu zostaje taki jaki miał być. Dziękuję za pomoc.