Nawet AI od Google wie, że SOFT jest niestabilny

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 85
  • 328
  • 2

@Glutnapisał(-a)

@strong  z tego co użytkownicy wpisują "dane są używane do trenowania". No i oczywiście szuka po internecie. Ludzie wolą narzekać zamiast zgłaszać gdzie trzeba.

Ja zgłaszam operatorowi i pracuje też dla wielkiej korpo i stąd wiem, że na podstawie jednego czy dziesięciu przypadków nic nikt nie zrobi - traktują jako jednostkowe sprawy.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5929
  • 57

Ja tu nie mam na myśli pojedynczego przypadku.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 34
  • 89
  • 0

Dziwne to, 

zgłosiłem opowi, że soft jest głównie za to odpowiedzialny, oraz że temperatury są dość wysokie, jak na Iddle. Co na to OP - łącze jest stabilne i po naszej stronie problemów nie ma. Na pytanie dlaczego zostało to zgłoszenie skierowane do Pionu Sieci, zamiast do IT OPS -> nie mamy działu, który zajmuje się weryfikacją oprogramowania, lecz jakości sieci. Ciekawe jak im CRM pada, to co... idzie od razu do dostawcy? Nie chce mi się wierzyć, że taka firma jak Orange Polska nie ma działu, który zajmuje się weryfikacją oprogramowania.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35096
  • 293

Fakty są takie, że Twoje spekulacje nikogo w Orange nie interesują. Zawarłeś umowę na określoną usługę, usługa działa zgodnie z umową i tyle. Reszta idzie w kosmos.
Chyba nie sądzisz, że obługa klienta będzie każdemu chętnemu opowiadać o tym jaką strukturę wewnętrzną ma korporacja i jakie mechanizmy zarządzania wielomilionową bazą urządzeń stosuje? Słusznie konstatujesz, że jakieś stosować musi. Więcej się nie dowiesz.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Proszę konkrety. Co to znaczy niestabilne działanie? Po czym wnosisz, że "zawiesza się"? Jak to się objawia? To, że, się grzeje ciebie nie powinno obchodzić, dopóki nie ma rynku i ognia. Wreszcie jak jego wydajność spada?

• 34
  • 89
  • 0

Oznacza to, że się notorycznie wiesza. Trzeba go restartować za każdym razem. Wygląda jakby odcinał moduły - nawet porty ethernet. Jest to najgorszy Funbox, jaki tylko można sobie wyobrazić. Może trafiłem na felerny egzemplarz, ale tak nietrafiony produkt - to już dawno nie było. Po restarcie trzeba włączać moduły WiFi. Kiedy obciążam wszystkie porty ETH, to nie wydala. Już mój starszy TP-LINK nawet jest wydajniejszy niż to fanbadziewie. 

Objaw - nagle sieć (nawet wewnętrzna) przestaje działać. Jest 0 komunikacji pomiędzy urządzeniami. W ogóle jakby odcinał switcha wewnętrznego. Pomaga restart urządzenia. Ewidentnie jest to problem softowy. 

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@paciorek Dlaczego jeszcze męczysz się z tym egzemplarzem? Infolinia nie chce przyjąć zgłoszenia na wymianę?

• 34
  • 89
  • 0

Chciałem wymienić, ale w salonie nie mają... więc muszę czekać. Nie wiem, czy mogą mi przysłać, jeżeli w salonie nie ma.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35096
  • 293

Zgłaszasz awarię na czacie i powinni przysłać ci nowy.

• 34
  • 89
  • 0

Po wymianie - problem nie ustąpił. Fanbadziewie nie zwiodło - ponownie zwiecha... 

paciorek_0-1762196756017.png

Więc głęboko zastanawiam się nad własnym sprzętem....