24-04-2017
09:52
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
24-04-2017
09:52
witam,
Zastanawiam się nad kupieniem usługi Internetu ‘Światłowód’ (oferta dla klientów indywidualnych), mam jednak kilka pytań:
- Czy jest możliwość aby sprzęt otrzymany od Orange przełączyć w tryb ‘Modemu’, tak aby wyłączyć wszelkie usługi typu ‘Router’, ‘WiFi’ i przekazać sygnał do mojego (prywatnego) Routera ? (Tak aby mój router otrzymał zewnętrzny IP).
- Czy jest możliwość zamówić ‘stały IP’ dla wspominanej usługi ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE
Rozwiązanie:
24-04-2017
10:10
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
24-04-2017
struthio napisał(-a):witam,
Zastanawiam się nad kupieniem usługi Internetu ‘Światłowód’ (oferta dla klientów indywidualnych), mam jednak kilka pytań:
- Czy jest możliwość aby sprzęt otrzymany od Orange przełączyć w tryb ‘Modemu’, tak aby wyłączyć wszelkie usługi typu ‘Router’, ‘WiFi’ i przekazać sygnał do mojego (prywatnego) Routera ? (Tak aby mój router otrzymał zewnętrzny IP).
Nie- Nie
4 ODPOW. 4
24-04-2017
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
24-04-2017
struthio napisał(-a):witam,
Nie- Nie
24-04-2017
10:13
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
24-04-2017
10:13
Modem do usługi 'Światłowód'
Czasem możesz znaleźć sprzedawcę, który umożliwi Ci zakup oferty biznesowej przez osobę prywatną. Ale ostatnio ciężej z tym.
24-04-2017
13:34
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
24-04-2017
13:34
Dziękuję za odpowiedzi.
W takim razie oferta Orange nie jest dla mnie odpowiednia.
24-04-2017
16:34
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
24-04-2017
16:34
Możesz też nalegać na Funbox 2.0, wtedy może go dostaniesz wraz z ONT, do którego wpinasz swój router i ustawiasz VLAN. Powinny być dostępne same terminale ONT i możliwość wyboru - albo funbox 3.0 albo ONT.