- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konfiguracja bramki Cisco SPA112 pod neofon
Witam, od kilku dni próbuję uruchomić telefon VoIP na bramce Cisco SPA112 podłączonej do routera ASUS DSL-AC55U jednak pomimo wypróbowania wszystkich konfiguracji jakie znalazłem w internecie i pomocy od znajomego który takie bramki montuje nadal nie udało mi się zmusić tego sprzętu do działania z neofonem.
Jedyny postęp jaki udało mi się uzyskać to zmiana z "not registered" na "registration failed".
Potrzebuję pomysłów co może być nie tak, może ktoś miał ten sam problem i wie jak go rozwiązać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trudny temat, sporo tego na elektroda.pl i w google, jeśli router masz ustawiony poprawnie, to może to coś wniesie do tematu. Jeszcze tu coś jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za odpowiedź, muszę jeszcze raz sprawdzić wszystkie sposoby z elektrody i innych stron... Teraz zauważyłem, że po resecie hasła dostałem inne hasło w SMS i inne na eMailu. Hasło z SMS (którego cały czas używałem aby się zalogować) nie zadziałało w aplikacji VoIP na telefon a to z eMaila już tak, wygląda na to, że cały czas używałem błędnego hasła które dostałem od orange. Jak to w ogóle możliwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bramka się zarejestrowała, można dzwonić z tego telefonu ale po 20 sekundach się rozłącza, połączenia przychodzące na ten telefon nie dochodzą. Przekierowanie portów w routerze ustawione, opcje dotyczące SIP wyłączane włączane w różnych konfiguracjach i nadal to samo, bramka była resetowana i ustawiona ponownie zgodnie z podpowiedziami na elektrodzie. Kończą mi się pomysły, jakie jeszcze opcje mogą blokować połączenia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Registration Expiration masz na 60, jak nie to zmień, nie mam dostępu do urządzenia i usługi, trzeba parametry zmieniać i testować, musi to zadziałać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jak zmienię registration expiration na 60 to cały czas przy wybieraniu mumeru z bramki jest sygnał zajętości a połączenia przychodzące są odrzucane
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ustaw na 30, sporo ustawień jest w sieci, testy do czegoś doprowadzą, nie zniechęcaj się 😉
Bywa że router jest sprawcą tych problemów co masz, podstawić inny router jak masz możliwość.