karol555 napisał(-a):A ten Asus ma możliwość podłączenia wan przez rj-45 Czy tylko adsl rj 11 ?
Masz tu opis link https://www.asus.com/pl/Networking/DSLN14U/specifications/
karol555 napisał(-a):Witam jaki router kupić do neostrady do 200 zł ? Asus dsl-n14u czy TP-LINK TL-WR1043ND ? Najbardziej interesuje mnie zasięg WiFi i stabilność.Teraz mam Orange Modem WiFi i chcę go wymienić właśnie z powodu słabego wifi.
jakie urządzenie od Orange masz?
karol555 napisał(-a):Nie aż tyle na router nie dam bynajmiej że mam tylko możliwości na marne Do 10 mbps, z czego i tak mam tylko 5 mbps, ale może DLM odpuści i odda coś.
Mam linię synchronizującą się na około 5mbps i przerobiłem mase urządzeń na tej linii, najlepiej zawsze się synchronizowały te z Orange. Dlatego może faktycznie warto rozważyć coś co tylko po WAN rozprowadzi Ci internet po domu?
Od Orange mam ich Modem Orange WiFi czyli TP LINK W8950N. Ja nie testowałem na swojej linii innego routera niż ten z Orange.Teraz to DLM ustawia prędkość i router do prędkośći synchronizacji ma raczej niewiele wspólnego, tylko do jej stabilności a Asus to akurat jest stabilny.