- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaka antena dedykowana dla urządzenia
Witam.
W najbliższych dniach zamierzam dokonać zakupu zestawu internetu mobilnego/ domowego z urządzeniami Huawei B315 + Orange Airbox 2 Plus.
Do postu przedkładam specyfikację -najbliższego dla mojego miejsca użytkowania- nadajnika BTS.
Proszę o wskazanie wraz z ewentualnym zamieszczeniem linka dedykowanej do tego urządzenia anteny wzmacniającej sygnal lub wskazanie sposobu jak mogę ewntualnie inaczej dokonać wzmocnienia sygnału. Czy zaleca się stosowanie w tym przypadku anteny zewnętrznej czy też można zastosować antenę wewnętrzna do routera.
Bezpośrednia odległość od miejsca usytuowania anteny to ok. 2 km i czy w tym przypadku właściwie jest zasadne używanie takiej anteny.
Nie jestem w posiadaniu w chwili obecnej żadnej usługi orange dlatego nie jestem w stanie na chwilę obecną zweryfikować siły sygnału.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1) zadzwoń na dział techniczny 510100100 - podaj adres i zweryfikuj mapę i działające częstotliwości lte
2) kup za 5 zł starter, zarejestruj go i przetestuj kartę np. w jakimś telefonie z lte (koszt 5 zł a bez tego ciężko dobrać coś).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Proponuję najpier sprawdzić jak to wszystko będzie działało, może nie będzie potrzeby instalacji dodatkowej anteny 🙂 2 km to dużo i mało 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@yettaman staraj się nie dublować tematów, proszę kontynuj dyskusję w pierwotnym temacie ANTENA ZEWNĘTRZNA, dzięki temu łatwiej znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania i ułatwisz znalezienie rozwiązania innym użytkownikom :). Ten temat zamykam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 Autor tematu pytał się o to samo tu Jaka antena nie wiem po zakłada kolejny temat
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wypróbować PLAY z tego miejsca