Instrukcja konfiguracji Funbox 7

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 8
  • 17
  • 0

Bardzo proszę o przeczytanie (ze zrozumieniem) posta na który się odpowiada. Wyraźnie napisałem, że nie chcę używać pulpitu zdalnego jeśli atlas_cudow nie wie dlaczego to raczej nie powinien udzielać rad. Teamviwer, Anydesk to właśnie pulpit zdalny (a nawet coś więcej) do tego do komercyjnych zastosowań jest wymagana licencja . Co powinno być w instrukcji to można zobaczyć biorąc do ręki instrukcje jakiegokolwiek przyzwoitego routera.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

Teamviwer jest darmowy do użytku domowego. Anydesk również. Pulpit zdalny to RDP, a Teamviwer to udostępnienie ekranu. To dwie różne rzeczy. 

• 8
  • 17
  • 0

@Samotnick napisał(-a)

@Info-Tax Jeżeli klient nie obsługuje częstotliwości 5 GHz to rozdzielenie w zakresie nazw sieci nic nie zmienia. Problemy z połączeniem mogą wynikać z konfiguracji szyfrowania i tutaj konieczne może być rozdzielenie konfiguracji tak aby istniała możliwość obniżenia poziomu zabezpieczeń dla sieci 2.4 GHz. Jak nie pójdzie w ten sposób to kombinuj z obniżeniem standardu do WiFi 6 czy 5.

Dobra dzięki za dobre chęci, ale zadałem proste pytanie o dostęp do instrukcji. Sieciami zajmuję się tak z ćwierć wieku i zebrałem już trochę doświadczenia. Raczej nie potrzebuje tego typu rad. Musze ustawić SSID na 2,4 (z inną nawą niż 5GHz), WPA2 i nie pultać się żeby mi użytkownik opisywał co widzi na ekranie bo na oczy nie widziałem tego routera ani jego menu  

• 8
  • 17
  • 0

@atlas_cudow napisał(-a)

Teamviwer jest darmowy do użytku domowego. Anydesk również. Pulpit zdalny to RDP, a Teamviwer to udostępnienie ekranu. To dwie różne rzeczy. 

1. Przeczytaj,

2. Upewnij sie czy zrozumiałeś,

3. Zastanów się czy masz coś sesownego do powiedzenia,

4. Ewentualnie napisz jeśli zrozumiałeś i masz czoś sensownego do zakumunikowania.

pozdrawiam i życzę udanego dnia 🙂

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 424
  • 1538
  • 4

RustDesk jest OpenSource i bez problemu jest zainstalować serwer 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

@Info-Taxnapisał(-a)

1. Przeczytaj,

2. Upewnij sie czy zrozumiałeś,

3. Zastanów się czy masz coś sesownego do powiedzenia,

4. Ewentualnie napisz jeśli zrozumiałeś i masz czoś sensownego do zakumunikowania.

pozdrawiam i życzę udanego dnia 🙂

OK, to może zastosuj się do swojej własnej rady. Napisaliśmy ci od razu że instrukcji nie było, nie ma i raczej nigdy nie będzie. Orange uważa że nie jest potrzebna. To przecież nie nasza wina. Nie chcesz rad jak problem obejść, to nie musisz z nich korzystać, ale o co masz pretensje? To wolny kraj, każdy może pisać co mu się żywnie podoba.

Jest miło jeśli przy tym pisze poprawnie, ale cóż, nie każdy niestety zwraca na to uwagę, zwłaszcza jeśli ma "czoś sesowego do zakumunikowania". 😉