- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Huawei B315s-22 - jak skonfigurować drukarkę na USB
Próbowałem również innych sposobów opisanych w sieci i nic z tego. Nadal podtrzymuję swoje zdanie, że w routerze nie działa printserver i to wszystko. A wg Huawei takie coś występuje w tym routerze. WIdocznie nie w wersji Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BaczekA jaki masz adres IP routera ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Baczeknapisał(-a)Próbowałem również innych sposobów opisanych w sieci i nic z tego. Nadal podtrzymuję swoje zdanie, że w routerze nie działa printserver i to wszystko. A wg Huawei takie coś występuje w tym routerze. WIdocznie nie w wersji Orange.
Spróbuj zainstalować drukarkę jako "lokalną", wybierając: "utwórz nowy port" wybierz "rodzaj" "tcp ip" wpisz ip swojego routera. Powinno pomielić i poprosić o sterowniki. Podaj mu sterownik ręcznie z dysku. Po tym sprawdź czy poleci strona testowa. Jeżeli nie poleci, sprawdź we właściwościach drukarki port jaki utworzyłeś czy protokół jest RAW czy LPR, w razie czego zmień rodzaj protokołu i sprawdź ponownie. Dawno temu jak stawiałem takie coś awaryjnie w biurze to mój router obsługiwał LPR.
Daj znać czy ruszyło. Pozdr. B.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W załączniku screen z właściwości sieci.
Zaraz wypróbuję sposób od bwlodar, jednak tak chyba też robiłem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bwlodar - niestety nie działa. Niby się instaluje i wszystko wygląda na OK, ale drukarka nie drukuje, wywala błąd. Zmiana ustawienia LPR czy RAW nic nie zmienia w działaniu.
@Anonim
Mam tutaj widoczną drukarkę kablową ze statusem offline (bo odłączony jest kabel USB)
Po zainstalowaniu drukarki sposobem bwlodar widzi dwie takie same drukarki tylko druga jest z dopiskiem kopia1, bo nazwa poszła z automatu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Baczeknapisał(-a)@bwlodar - niestety nie działa. Niby się instaluje i wszystko wygląda na OK, ale drukarka nie drukuje, wywala błąd. Zmiana ustawienia LPR czy RAW nic nie zmienia w działaniu.
@Anonim
Mam tutaj widoczną drukarkę kablową ze statusem offline (bo odłączony jest kabel USB)
Po zainstalowaniu drukarki sposobem bwlodar widzi dwie takie same drukarki tylko druga jest z dopiskiem kopia1, bo nazwa poszła z automatu.
W ustawieniach portu jak zrobisz LPR "numer kolejki" wpisz "lp1"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BaczekA czy przywracałeś router do ustawień fabrycznych ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bwlodar - niestety nic z tego. Różne kombinacje, różne adresy - efekt ciągle taki sam. Brak działania.
@Anonim - nie robiłem tego i nie widzę powodu aby to robić. Poza tym musiałbym potem znowu uruchamiać wszystko na kilku komputerach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś