- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Huawei B315s-22 - jak skonfigurować drukarkę na USB
@Baczeknapisał(-a)@bwlodar - niestety nic z tego. Różne kombinacje, różne adresy - efekt ciągle taki sam. Brak działania.
@Anonim - nie robiłem tego i nie widzę powodu aby to robić. Poza tym musiałbym potem znowu uruchamiać wszystko na kilku komputerach.
restarcik drukarki i routera i sprawdź. Jak nie zatrybi daj znać - pomyślę o tym popołudniu i napiszę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Przekierowuje mnie do strony, na której mogę pobrać sterowniki, więc nie wiem o co chodzi.. Podaj dokładniejszy link.
@bwlodar już sprawdzam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Baczeknapisał(-a)@Anonim Przekierowuje mnie do strony, na której mogę pobrać sterowniki, więc nie wiem o co chodzi.. Podaj dokładniejszy link.
@BaczekPodałem Ci dwa linki http://support.brother.com/g/s/id/htmldoc/mfc/cv_dcpl2500d/pol/manual/index.html#GUID-CA1B455A-8562-4895-9EFA-DA68D42D5665_563
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu sporo osób dobrze napisało i film tez ok ale jak nie zrobisz punktów 1 i 1a poniżej to nic nie zadziała.
1) Po pierwsze router do udostępniania drukarki wykorzystuję protokół samba 1.0
To jest stara wersja trzeba ją włączyć w windowsie
instrukcja dla windows 10 -
wejdź do : ustawienia-aplikacje
kliknij w prawym górnym rogu programy i fukcje
z prawej strony kliknij włącz lub wyłącz funkcję programu windows
zaznacz: Obsługa obsługiwania plików SMB 1.0/CIFS
1a) Wąłcz udostępnianie plików i drukarek w Windowsie
Panel sterowania\Sieć i Internet\Centrum sieci i udostępniania\Zaawansowane ustawienia udostępniania
i wyklikaj co trzeba
2) aby drukarka była widoczna pod Windowsem udostępnij jakiś udział na routerze (włóż w usb routera chwilowo jakiegoś pendriva zamiast drukarki)
Dalej kliknij na mój komputer prawym mapuj dysk sieciowy
//192.168.8.1/ i tu już powinno się podpowiada
podaj usera i hasło jakie ustawiles na routerze i zaznacz ptaszek zapamiętaj
wcześniej na routerze nie zapomnij dodać jakiegoś użytkownika do serwera samba i go włączyć
3) teraz możesz już wyjąć pendriva i zainstalować drukarkę sieciowa jak koledzy pisali powinna działać
- « Poprzedni
- Następny »