Nie można wyświetlić tego widżeta.

Funbox 6 współpraca

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 52
  • 170
  • 0

Funbox 6 współpraca

No ok ale czy na tych urzadzeniach które posiadam czyli np. smart tv ps4 smartfon zauważę różnice w jakości połączenia czy będzie tak jak przy funbox'ie 3

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5489
  • 18319
  • 186

Funbox 6 współpraca

@Jurgen83  jeszcze raz... jeżeli np. do laptopa kupisz kartę sieciową klasy AX i zestawisz to z Funbox 6, to zobaczysz różnicę. Znane portale sprzedażowe na A (polski i z bardzo dalekiego wschodu) oferują takie karty.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29503
  • 271

Funbox 6 współpraca

@Jurgen83  tak jak napisał @ketrasaArtur jak masz najnowszy sprzęt to powinien już obsługiwać te standardy, a jak starszy to czytaj post @Misiek62 

• 52
  • 170
  • 0

Funbox 6 współpraca

Nie mam zamiaru teraz wymieniać całego sprzętu na taki który wspiera wifi6 chce porostu wiedzieć czy przy tych które aktualnie posiadam polepszy się jakość połączenia

• 7197
  • 29503
  • 271

Funbox 6 współpraca

@Jurgen83  nie napisałeś czy i jakie masz problemy, czy masz w tej chwili jakieś podłączenie do neta, ani jaki sprzęt posiadasz to skąd niby mamy cokolwiek wiedzieć i doradzać.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5489
  • 18319
  • 186

Funbox 6 współpraca

@Jurgen83  sądzę, że jeżeli chodzi o prędkość transferu, to starszy sprzęt nie przyśpieszy... jak pisałem, laptopowi albo komputerowi stacjonarnemu możesz przyśpieszyć prędkość nowa kartą... smartfonowi nic nie poprawisz... to co ma to ma i tyle. Jeśli chodzi o PS, to może lepiej połączyć go z routerem kablem.., ale tutaj też trzeba zwrócić uwagę na klasę, moim skromnym zdaniem co najmniej 6.... w ofercie są 7 a nawet 8.

Ewentualnie warto też sprawdzić "obciążenie" kanałów WiFi ... 

• 52
  • 170
  • 0

Funbox 6 współpraca

Nie mam problemów z fb3 chodzi mi o to czy jak zmienię na fb6 to czy chociaż w jakimś stopniu polepszy się jakość na tych urzadzeniach które nie wspierają wifi6 bo jeśli nie to nie mam na niego ciśnienia 

• 7197
  • 29503
  • 271

Funbox 6 współpraca

@Jurgen83  jeszcze raz bo się trochę pogubiłem, to masz internet i FB 3.0?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14213
  • 58420
  • 706

Funbox 6 współpraca

@Jurgen83  tu na 100% nikt Ci na to pytanie zdalnie nie odpowie. To zależy od otoczenia , właściwości odbiorników, zasięgu, przeszkód po drodze i kilku jeszcze składowych...teoria i nasze skromne doświadczenie mówi, że tak..ale bez testów nie sprawdzisz...prędkość na urządzeniach Wi-Fi 5 wzrosła po zamianie na 6-ke ( odczucie osoby, która właśnie założyła FB 6 i nie ma odbiorników Wifi6) ale na ile u Ciebie, to nikt nie wie, bo urządzenia odbiorcze są różne. Z kolei znajomy monter jak sprawdzał to i 900Mb/ sek wyciągnął, ale na smartfonie z wifi6. Wszystko zależy też od tego co na tym będziesz robił. Nowsze urządzenia, nowszy soft..powinno działać lepiej..

Anonim

Nie dotyczy

Funbox 6 współpraca

@Jurgen83  może się polepszyć zasięg, co za tym idzie... Jakoś połączeń, sprzęt nie przyspieszy, ale powinno być lepiej, tylko że tego nie zagwarantuje 😎