- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 wolne wifi
Miałem podobnie. Wymiana na normalny router pomogła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 wolne wifi
Może faktycznie zgłoszę do wymiany. Co do dużej ilości urządzeń: raczej to nie to. Między "dobrą" prędkością wifi (max prędkość) a obniżoną jest tylko kilka minut różnicy. Tyle ile zajmuje restart funboxa. W tym czasie nic się nie zmienia. I dodatkowo jak funbox wstanie z wolnym wifi to już tak zostanie. I na odwrót: jak funbox wstanie z normalnym wifi to też już tak zostanie do następnego restartu.
Dziwne to. Wygląda tak jakby moduł wifi w funboxie szwankował. Czasem wstaje ok, a czasem nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 wolne wifi
Dobrze wiedzieć, że nie jestem sam. Co dokładnie oznacza: wymiana na normalny router? Wymieniłeś na na innego funboxa 6 od orange czy kupiłeś jakiś inny router w swoim zakresie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 wolne wifi
Podłączyłem jakiegoś TP-Linka AC... . Nie chciałem się bawić w jakieś Smarty Funboxa. U mnie WIFI musi działać jak należy. Płace za 600Mbs i mam 600, zarówno na WiFi jak i na LAN.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 wolne wifi
@loocmg2 wypada mieć na uwadze, że router od operatora, to nie demon szybkości po wifi, moduł Wi-Fi pewnie jest skromny i kapryśny, może mieć jakąś drobną usterkę i dlatego tak ci prędkość po wifi skacze, zgłosić i wymiana będzie, bo na forum nic innego ci nie doradzimy sensownego 😎
Jak nie masz ONT przed FunBox 6, to nie postawisz w zamian innego lepszego routera 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 wolne wifi
Nie zgodzę się z tą opinią że nie da się nic innego postawić. Da się zastosować inny Router, wymaga to jednak trochę pieniędzy, czasu, wiedzy i chęci zabawy.
Nie mniej jednak problem należało by zgłosić do Orange i poprosić o wymianę urządzenia (skoro restarty do ustawień fabrycznych nie pomagają). Istnieje zawsze ryzyko, że Funbox może być wadliwy - co się może zdarzyć.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 wolne wifi
A te restarty FB o których piszesz, to chodzi o te co 10 dni, samoczynne, czy też ruter resetuje się częściej? Innymi słowy: całą zabawę musisz powtarzać raz na 10 dni, czy częściej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 wolne wifi
@4n0n1m3knapisał(-a)
Nie zgodzę się z tą opinią że nie da się nic innego postawić. Da się zastosować inny Router, wymaga to jednak trochę pieniędzy, czasu, wiedzy i chęci zabawy.
Nie mniej jednak problem należało by zgłosić do Orange i poprosić o wymianę urządzenia (skoro restarty do ustawień fabrycznych nie pomagają). Istnieje zawsze ryzyko, że Funbox może być wadliwy - co się może zdarzyć.
Jak chcesz postawić inny router, bez ONT to nie wykonalne, router z ONT z wolnego rynku nie zadziała, bez autoryzacji konwertera przez operatora, po co wypisujesz takie rzeczy, jeszcze ktoś mniej obeznany uwierzy, kupi niepotrzebnie router z ONT, który do niczego się nie nada.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 wolne wifi
@j131 problem występuje nawet rzadziej niż co 10 dni. Raczej co parę tygodni. Ruter sam się nie restartuje i ja go też nie restartuje, więc tylko zanik potrafi powoduje problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 wolne wifi
A to trochę dziwne. U mnie zmiana IP, która następuje co 10 dni, zawsze restartuje ruter. Mimo że teoretycznie wystarczyłby restart sesji. Ale ja mam FB3 więc może coś jest inaczej.
A na zaniki napięcia polecam zasilacz z bateryjką w środku. Nie jest to najtańszy gadżet, ale super się sprawdza.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »