- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 i Huawei B315
witam. posiadam stary router Huawei B315 i mam pytanie czy można go połączyć przez wifi z FB6 żeby zwiększyć zasięg wifi w budynku gospodarczym (kabel Ethernet nie doprowadzony do BG)
dzięki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 i Huawei B315
Tak, możesz ale B315 zdaje się że musi widzieć kartę SIM, żeby w ogóle działał. Potem jak juz zobaczy SIMke to wejdź w panel i zmień na tryb Router. Potem łączysz LAN do WAN. Możesz też kombinować z wyłączeniem DHCP i wtedy nie będzie NATował, ale wtedy złącze WAN będzie niepotrzebne i cały czas będzie migała dioda , że nie ma internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 i Huawei B315
kiedyś działał z kartą sim jako Internet domowy, w budynku gospodarczym nie przeszkadza mi co tam będzie migać - ważne żeby działał
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 i Huawei B315
Tak, będzie działać, tylko wi-fi będzie dość wolne bo obsługuje tylko 2.4Ghz. Jako zwykle źródło wi-fi oczywiście wystarczy. Jeżeli masz jakieś pytania to pisz 😉
Przypomniało mi się ze w B315 chyba nawet nie trzeba zmieniać nic w menu routera. Wystarczy podłączyć pod WAN internet z LAN Funboxa, następnie wyłączyć i włączyć router a on sam złapie net z WAN. Z tym, że karta SIM w środku chyba musi być cały czas.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 i Huawei B315
Mam B315, jak chcesz @Pawełchc to mogę sprawdzić - daj znać czy pytanie jest jeszcze aktualne bo sprzęt normalnie leży w szufladzie - musiałbym go odkurzyć.