Funbox 6 a rejestrator kamer

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2929
  • 13882
  • 129

@m3333 Na szybko sprawdziłem (w dokumentacji jakiegoś ich modelu), że należy włączyć P2P w konfiguracji rejestratora aby był dostęp z zewnątrz (chyba przez domenę star4live.com).

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 11
  • 26
  • 0

To wszystko jest zrobione, rejestrator działa prawidłowo, problem jest po stronie Orange, jednak żaden z wcześniej przedstawionych tematów na forum nie pomaga, a konsultant na BOK odsyła właśnie na to forum…

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2929
  • 13882
  • 129

@m3333 Trudno będzie rozwiązać problem bo nIe podajesz szczegółów technicznych ani nie potrafisz określić co się zmieniło, kiedy padł dostęp zdalny. Jesteś pewien, że rejestrator ma wyjście na zewnątrz czyli poprawnie ustawiony adres bramy?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12106
  • 74

Ten rejestrator ma jakieś logi?  Tę apke używasz na Androidzie? Możesz zrobić logcata w chwili logowania się do chmury?

• 11
  • 26
  • 0

Aplikacja zarówno na iOS i Androidzie nie ma żadnych logów, nie mogę nic znaleźć w ustawieniach. Nie wiem jakie dane jeszcze podać i nie wiem co się zmieniło, ponieważ na początku działało to P&P- wpinam skrętkę do rejestatora i mam podgląd z aplikacji. Na dobrą sprawę zależy mi głównie na aplikacji, dostęp przez stronę nie wiele mi daje.

• 2844
  • 12106
  • 74

Połączonie p2p oznaczałoby, że pobierasz obraz z kamer bezpośrednio.  Idąc dalej, jeżeli jesteś poza domem, to używasz danych mobilnych? Może tu jest problem? Może twój telefon również musi mieć ipv4? Zmień sobie testowo na telefonie ustawienia AP na ipv4.

• 11
  • 26
  • 0

Na iOS w nowszych wersjach nie ma możliwości zmiany, a na androidzie nic to nie dało. Sprawdzałem też te ustawienia przy wyłączeniu P2P w rejestratorze, zero zmian. 

• 2844
  • 12106
  • 74

Wszystkie telefony masz w Orange? Możesz sprawdzić działanie, będąc w zasięgu innej sieci Wi-Fi?  Lub np na telefonie w innej sieci, niż Orange?

• 11
  • 26
  • 0

Żadnego nie mam w Orange- wszystko jest w Plusie, przed Neostradą miałem internet z Plusa po karcie, ze względu na zasięg. Jak doprowadzili mi światłowód, to się przełączyłem. 

Co do innych sieci Wifi, nie działa w sieciach innych niż tworzona przez Funboxa i tworzona przez TP-Link, która bierze źródło z funboxa po kablu, ale działa na innym ssid.

• 2844
  • 12106
  • 74

SSID nie ma nic do rzeczy, jeżeli jest to dalej ta sama sieć. Troszkę ciężko jest pomóc bo odpowiadasz w dziwny sposób... Zakładam, że nie robisz tego celowo...

Czyli, będąc w zasięgu innej sieci Wi-Fi, która ma na WAN tylko publiczne IPV4, jesteś pewny, że nie działa?