- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 2.0 problem z mostkiem Hue
@Samotnick ja mam inne zdanie. Korzystam z systemu hue. Najpierw mostek podłączony do LB 3.0 później FB 6.0 teraz FB 10. Zero problemów zarówno z dostępem z sieci domowej jak i poza nią.
Rozumiem, że też korzystasz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sebaswiderski Nie napisałem, ze system Hue jest zły tylko, że mostek ma problemy z portem sieciowym oraz, że Philips robi niezrozumiałe oszczędności na przewodzie sieciowym. U mnie działa Lifx pod HomeKitem.
PS Jesteś w stanie wypożyczyć FB2 dla testów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick sam używam tego kabla z zestawu i nie ma problemów.
Przykro mi, ale nie ma takiej możliwości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick jeśli jest usługa FTTH, to FB2 bez ONT nie ruszy, bo o jak?
Z kolei w ustawieniach fabrycznych przed zalogowaniem i bez usługi router jest na nic, bo coś można zrobić dopiero po synchronizacji i pobraniu loginu i hasła
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Po co internet skoro trzeba przetestować zgodność ze switchem wbudowanym w FB2? Ten mostek ma problem w warstwie pierwszej. Jednym pomaga zmiana z fabrycznego przewodu na porządny patchcord, drudzy muszą przestawiać tryb pracy portu switcha na ręczny zamiast automatyczny. @sebaswiderski potwierdził, że u niego działa ale nie z FB2. Dlatego pytałem czy może wypożyczyć i sprawdzić u siebie taką parę - Hue i FB2. Wystarczy zasilić router i podłączyć przewód sieciowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick tylko z aktywnym będzie to wiarygodne, bo kiedyś taki z pudełka byl po prostu nieaktywny jak kamień...
Wyświetlała się tylko strona logowania i nic więcej. Może teraz jest inaczej, ale warto to tylko zweryfikować z aktywnym
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Przemyśl czy wbudowany switch jest aktywny po podłączeniu zasilania? Czy użytkownik może podłączyć przewód sieciowy, którego podłączenie spowoduje zapalenie diody wskazującej zestawienie połączenia elektrycznego? O możliwości przyznania adresu sieciowego nie wspomnę chociaż to trzy warstwy wyżej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick rozumiem, że piszesz o lampkologii... Ja jednak właśnie kombinuje z określeniem zestawienia połączenia, które jest widoczne od strony routera ( wszystkie jego parametry), a nie tylko lampki...
Tego defaultowy FB nie ma możliwości pokazania, bo nie wejdziesz w ustawienia routera bez uzyskania autoryzacji, co ogarnięte organoleptyczbie jest połową testu
Nie wątpię jednak, że będzie się świeciło i pytanie tylko czy o to chodzi, czy nie warto reklamujac sprzęt podać np, że i adresu nie pobiera... Mimo świecący chce się lampek?
P. S. Zaznaczam, że to tylko mój punkt widzenia i chamski upór w dążeniu do pełnego obrazu sprawy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli mam wyjaśniać dlaczego status aktywnego linku jest niezbędny do działania warstw wyższych to ja dziękuję za uwagę. Nie mam już siły uzasadniać podstaw działania sieci komputerowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick Się nie zniecheęcaj, bo to nie w Twoim stylu kiedy obserwuję jak walczysz o ta jedyną prawdę w przypadku określania problemów w grach...
Czasem i ja mam poczucie bezradności, kiedy bym po prostu wziął sprzęt i polazł do kolegów zweryfikować na innym sprzęcie, czy grzebał na strychu, aby znaleźć inny router/switch do weryfikacji ( akurat mam tą możliwość bo strych mam duży i zawalony dziwnymi urządzeniami)
Znając nasze ogromne dążenie do wyjaśnienia zagadnienia myślę nie cofniemy przed niczym w miarę swoich możliwości, a ja już róż puściłem wici i FB2 na test będę miał w poniedziałek 😁
- « Poprzedni
- Następny »