- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 10 prędkości po wifi
Witam. Dziś wymieniałem modem z 6 na 10 i zmieniałem prędkość z 1 Gb/s na 2 Gb/s ale różnicy brak cały czas mam tak 900 max 1000 Lapka mam z wifi 6 karta Killer(R) Wi-Fi 6 AX1650i 160MHz Wireless Network Adapter (201NGW) niby obsługuje do 2.4 Gb/s czy ta karta nie daje rady? resetowałem modem ,dzwoniłem z 5 razy do orange u nich wszystko ok, jedynie styk został w domu od 6 bo zapomniałem jak zdawałem modem i gość wyjął z 10 i zostawił w salonie czy to ma jakieś znaczenie? (babka na infolinii mówiła żebym pojechał i wymienił na ten z 10) bo jeżeli to ma tak działać to mogę odstąpić do umowy bo brałem on line. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@owsiaklg1945napisał(-a)...
jedynie styk został w domu od 6 bo zapomniałem jak zdawałem modem i gość wyjął z 10 i zostawił w salonie czy to ma jakieś znaczenie?
...
Co to jest styk? Chodzi ci o kabelek eternetowy? Czy o zasilacz? Kabelek nic do WiFi nie ma, a zasilacz koniecznie musi być pasujący - jednak gdyby nie był to by raczej dym poszedł albo w ogóle by się nie włączył.
Co konkretnie mierzysz i jak? Chodzi ci o przepływność łącza internetowego czy o prędkość WiFi u ciebie, w LAN?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ten co wchodzi do modemu od gniazdka orange nie rj 45
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@owsiaklg1945napisał(-a)Ten co wchodzi do modemu od gniazdka orange nie rj 45
Czyli patchcord światłowodowy? Taki z zielonymi wtyczkami? Jeśli to o to chodzi babce, to one są identyczne w obu modemach, a babka... cóż ma pewnie dziwne motywacje, ale chce cię nakłonić do działań niecelowych.
Napisz coś więcej co i jak mierzysz oraz dlaczego tak a nie inaczej i co wychodzi wg. Ciebie nie tak jak powinno.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie znam się aż tak dobrze myślałem ze jak wezmę 2 Gb/s to będzie latać normalnie do 1800-2000 po wi-fi, a laptop ma kartę 1 gb/s po lanie wiec nie sprawdzę ,jutro jeszcze zerknę u syna bo ma lepsza kartę sieciowa, dodam ze na Samsung fe 23 miałem bezprzewodowo 1500 teraz sprawdziłem, to chyba 1 gb to max mojego lapka albo mam cos złe ustawione wcześniej wyłączyłem pasmo 2.4 bo nie mam urządzeń działało 5 i 6 nie pomogło nic