FunBox 10 - restart a włączenie się samoistne wszystkich sieci

Poziom 6, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 0
  • 0

Witam,

odebrałem dzisiaj FunBoxa 10 i mam problem. Skonfigurowałem go w ten sposób, że zostawiłem włączoną jedynie sieć domową na wszystkich trzech częstotliwościach (2,4 GHz, 5 GHz i 6GHz), a sieć wifi 7 jest wyłączona. Jednak po restarcie urządzenia sieć wifi 7 włącza się samoistnie razem z siecią domową i musze ją ręcznie wyłączać. Jeśli natomiast wyciągnę wtyczkę z gniazdka i włączę FunBoxa ponownie, to ta osobna sieć wifi 7 się nie włączy, ale za to w w sieci domowej nie włączy mi się częstotliwość 5GHz. Czy u Was też jest taki sam problem? Przywracałem urządzenie do ustawień fabrycznych, ale bez rezultatu.

2 ODPOW. 2

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@as007  gdy wyłączasz zasilacz z kontaktu, a nie podłączasz jego wtyczki od modemu zachowuje on napięcie szczątkowe na kondensatorach. Nie zbadano jeszcze takiej konfiguracji wyłączeń i ich skutków, ale jeśli doczekasz kilka minut, może to się zachowywać całkiem inaczej. 

Np laptop i ładowanie jeszcze się świeci trochę po wyłączeniu wtyczki z kontaktu. To normalne 

Restartuj i odlaczaj na dłużej...sprawdzisz efekty 

Poziom 6, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 0
  • 0

@agat13 Wiem o tym i odczekałem 5 minut na ponowne uruchomienie. Jednak nie rozwiązuje to problemu chociażby restartu z panelu konfiguracyjnego, po którym włącza się osobna sieć wifi 7, a która do tej pory była wyłączona. Dla mnie jest to błąd w sofcie, dlatego chciałbym potwierdzić, czy u kogoś jest ten sam problem.