- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FUNBOX 2.0+Router ASUS RT-AX52+Serwer Synology
@Mustang93 Wystarczy tylko jedno przekierowanie, z opisem Secure Web Server. Pokazałeś, że na Asusie serwer działa na porcie 2007 TCP. Teraz musisz ogarnąć konfigurację klienta, czyli wprowadzić poprawne ustawienia do pliku .ovpn, na przykład
remote 33.44.55.66 443
gdzie 33.44.55.66 to adres IP na porcie WAN FB2. Zamiast adresu IP lepiej użyć domeny wpisanej do DDNS w FB2.
Nie wiem czy uda Ci się przetestować to na komputerze z wewnątrz sieci. Na FB3, którego używam, takie połączenie działa bez problemu z powodu zaimplementowanego hairpin NAT.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super, bardzo dziękuję.
Czyli teraz rozumiem, że na Funbox wszystko jest już dobrze skonfigurowane i teraz wystarczy poprawić ustawienia liku z ASUSa ?
Z telefonu co prawda na danych mobilnych nie mogę się pod tą konfigurację zddns połączyć, natomiast może to na danych mobilnych nie działa.
A może też muszę zresetować FUNBOXA jak w wielu przypadkach na forum, dzięki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mustang93 Na pewno działa na danych mobilnych, zarówno z aplikacji mobilnej (u mnie iOS) jak i z klienta na Windows. Jeżeli FB2 poprawnie przekierowuje ruch pochodzący z sieci wewnętrznej na swój adres publiczny to powinieneś połączyć się również z sieci między FB2 a Asusem jak i z tej za Asusem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam po przerwie, z tego co zauważyłem wydaje mi się, że to FUNBOX blokuje cały czas dostęp z zewnątrz.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mustang93 Podepnij za FB2 komputer z Wiresharkiem to się dowiesz jak jest.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »