- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy przedłużyć umowę z nowszym Funbox i on mi wystarczy abym miał lepszą prędkość?
Mówisz o 5Ghz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy przedłużyć umowę z nowszym Funbox i on mi wystarczy abym miał lepszą prędkość?
@pawel22041990 5GHz oferuje większe szybkości po wi-fi, ale ty tego i tak nie wykorzystasz, bo łącze masz wolne, jedynie w sieci lokalnej będzie szybciej, ale po całości FunBox 2.0 jest lepszym modelem i powinieneś to odczuć, szybkość internetu ci nie przyspieszy, bo miedziane łącze pewnie starsze niż 10 lat, kable co do centrali biegną, im starsze tym gorsze parametry mają, prędkość internetu spada i błędy się pojawiają, niestety tego już operator nie modernizuje, jedynie kładzie światłowód.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim rozumiem
Macie może pomysł skąd i dlaczego ten wykrzyknik?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel22041990 ten wykrzyknik to nic takiego, sugeruje tylko że któraś z usług jest nieaktywna, np. telefonia lub telewizja.
Tak jest u mnie (mam tylko światełko, telefon i tv nieaktywne)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72 faktycznie zapomniałem że też wyłączyłem tel i tv
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Której opcji byście tu używali?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To ustawienie z gatunku "paranoicznych". Może ma jakiś sens w kontekście śledzenia każdego Twojego ruchu przez wszystkich możliwych uczestników internetu. Sama zmiana MAC nie na wiele się zda, IMHO. W tym konkretnie przypadku szpieg będzie i tak widział Twój IP i z łatwością przypisze wszystkie aktywności do jednego konta. Natomiast w Twojej sieci lokalnej, jeśli zaczniesz losowo legitymować się różnymi MAC adresami to objawy będą następujące:
- w tablicy połączonych do FB urządzeń będzie coraz więcej wpisów. Ta lista nie jest do niczego potrzebna, ale jej nieaktualność niektórych drażni. To będzie prawdopodobnie bardziej upierdliwe przy zmiennym MAC.
- nie wprowadzisz żadnych ograniczeń opierających się na MAC w sieci lokalnej. Jeśli z takich mechanizmów nie korzystasz to nie zauważysz różnicy.
PS. To jest generalnie z tej samej kategorii "problem", co sytuacja opisana w tym wątku, warto poczytać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 nic nie zrozumiałem..
Bardziej chodziło mi o to czy to może mieć wpływ na moją jakość połączenia z wi-fi? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na to absolutnie żadnego wpływu mieć nie będzie. Nie ta warstwa protokołu. Jedynie gdybyś miał w FB "zabezpieczenie" określające które MAC mogą się podłączyć do sieci, wtedy zmiana MAC uniemożliwiłaby w ogóle połączenie. W takiej sytuacji byłby wpływ, ale raczej dość zero-jedynkowy. Po prostu przy zmiennym MAC nie uzyskałbyś połączenia WiFi. Ale takiej konfiguracji nikt za ciebie nie wprowadzi w Twojej sieci, więc ryzyko jest żadne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel22041990 masz napawde nieźle parametry linii. Ja na Twoim miejscu trzymałbym kciuki by nic się w nich nie zmieniło do czasu dociągnięcia światłowodu 😁