- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy da się uzyskać VoLTE na ZTE MF286D?
ZTE MF286D z najnowszą wersja Nordic B14 ma wybór tylko 4G albo tylko 3G z niedziałającym VoLTe w Orange.
@atlas_cudow wiesz może czy da uzyskać VoLTE na MF286D?
Konfiguracja wewnętrzna? zewnętrzna?
Trochę pisalem w temacie: VoLte-na-starszych-routerach-LTE
PS. Przy Nordic_B11 podczas rozmowy przerzuca do 2G (do 3G jak jeszcze była)
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie działało z automatu. Obsługa VoLTE siedzi w modemie a nie sofcie routera. Nigdy nie używałem tego routera z oryginalnym softem, zawsze z OpenWrt. Z tym, że w OpenWRT nie ma ani 1 opcji konfiguracji VoLTE. Jak mi się trafi jakaś sztuka w najbliższym czasie to mogę dokładnie zweryfikować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE w ZTE MF286D Nordic podobno działa w tylko 4G gdy nie wykasowoło się żadnych profili APN. Reset do fabryki podobno nie pomaga. Takie coś znalazłem :
Ja przetestowałem i działa we wszystkich 4 sieciach. Warunkiem jest nienagrzebanie w APNach - profile 2, 3 i 4 są święte. Raz skasowałem sobie drugi i nie byłem w stanie wykonać fabrycznego resetu w ten sposób, by te ustawienia wróciły, więc na dwóch jednostkach VoLTE poszło się kochać. Pewnie skończy się grzebaniem w EFSie albo NVRAM.