Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Recenzent
  • 8
  • 16
  • 0

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0

Witam serdecznie wszystkich. To pierwszy mój temat co pisze.

Przepraszam jeśli coś podobnego jest. Przejżałem całe forum i nic podobnego nie znalazłem.

Mam Livebox 2 i po paru minutach po restarcie do ustawień fabrycznych.

Pojawiają się napisy "brak podłączonych urządzeń". Zamiast urządzeń.

Polecają reset do ustawień fabrycznych, ale ile razy można 🤔.

Dobrze chociaż, że teraz prawie wszystkie ustawienia z automatu.

Przydałoby się jakieś nowe firmware do tego sprzętu.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 36, Guru *
  • 5731
  • 13526
  • 225

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0

@wzbyszko 525 to modem z Rogerem mobilny, a 1043 to tylko router bez modemu ADSL. Oba nieprzydatne do sprawdzenia. Wymień modem jak pisałem wcześniej...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

18 ODPOW. 18

Poziom 36, Guru *
  • 5731
  • 13526
  • 225

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0

@wzbyszko Czy to, że nie widać w menu połączonych urządzeń to tylko widok czy rzeczywiście je wywala? Net działa? Podłączone po kablu też usuwa?  Jaki masz nr softu i czy są dostępne aktualizację do wymuszenia z poziomu modemu? 

Prawdopodobnie modem do wymiany bezpłatnie w telwpunkcie pi zgłoszeniu reklamacji z opisem na czacie https:///www.orange.pl/view/kontakt gdzie możesz sprawdzić modem  i zgłosić wymianę


Poziom 36, Guru *
  • 3139
  • 7870
  • 132

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0

@wzbyszko tak jak mówi @agat13  chyba czas rozważyć wymianę na FunBoxa 2.0.


Poziom 13, Recenzent
  • 8
  • 16
  • 0

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0

Szkoda wymienić jestem świeżym klientem od czterech dni.

Wszystko działa. Firmware wciskam to mam info że jest nówka.

Mam firmware SoftAtHomeZT20.sip-pl-5.2.8.17 firmware Orange Step4-sip-pl.

Świeży klient i źle trafiłem.

 

Screenshot_20210611_DHCP.jpg

 

Screenshot_20210611_moja_sieć.jpg

 


Poziom 36, Guru *
  • 5731
  • 13526
  • 225

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0

@wzbyszko Z tego co kojarzę ma już nowych modemów tego typu Ten też jest prawdopodobnie używany tylko odnowiony i odświeżony Moja sugestia- wymień ten modem od razu . 

Masz poza tym nietypowy zakres puli adresów DHCP.


Poziom 13, Recenzent
  • 8
  • 16
  • 0

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0

Do teraz miałem LTE z routerem HUAWEI B525s-23a i to DHCP hulało.

Ale jak trzeba to zmienię wszędzie w całej sieci.


Poziom 26, Specjalista
  • 1361
  • 2786
  • 35

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0


@wzbyszkonapisał(-a)

Do teraz miałem LTE z routerem HUAWEI B525s-23a i to DHCP hulało.

Ale jak trzeba to zmienię wszędzie w całej sieci.


W całej sieci? To znaczy że jest jeszcze jakaś sieć u ciebie która nie widzi DHCP z LiveBoxa? Ten zakres IP jest w Orange zarezerwowany dla IPTV ale skoro jej nie masz to sam z siebie nie powinien przeszkadzać. Nie napisałeś czy internet na urządzeniach działa i chodzi ci tylko o ten ekran informacyjny liveboxa czy też faktycznie internet nie działa. To dwie zupełnie różne sprawy.

IMHO ta strona informacyjna jest niezbyt wiarygodna i spokojnie można ją zignorować, ale jeśli faktycznie coś nie działa to trzeba diagnozować dalej. Opisz topologię sieci, podaj trochę szczegółów może któraś podpowiedź Ci pomoże.


Poziom 13, Recenzent
  • 8
  • 16
  • 0

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0

Tak jak pisałem wcześniej Internet działa, a to DHCP mam od wieków. Instalator który był

7 czerwca wpisał mi to 10.0.0.1 bo go poprosiłem. Łatwiej w jednym routerze zmienić ustawienia

niż na wszystkich urządzeniach. Sieć jest tylko jedna po kablu i drga WiFi z jednym DHCP.

Brak informacji na pierwszej stronie można jeszcze przełknąć, ale rozwinięcie paska żeby nadać stałe IP nic nie daje. Jest on pusty. Info na pierwszej stronie jeszcze jak było przez parę chwil to prz Wifi pokazywało głupoty.


Poziom 36, Guru *
  • 5731
  • 13526
  • 225

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0

@wzbyszkoPisałeś, że robiłeś restart do fabryki, jak wtedy działało na ustawieniach defaultowych?


Poziom 13, Recenzent
  • 8
  • 16
  • 0

Brak podłączonych urządzeń w livebox 2.0

Przez chwilę wszystko dobrze. Poza WiFi gdzie wszystko miało nazwy PC2 itp.