Brak Internetu na komputerze, na wifi jest

ROZWIĄZANE

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 25
  • 0
  • 0

Witam, dzisiaj aktualizujac firmware routera Asus dsl-n12e coś się stało (router prawdopodobnie się zawiesił) i musiałem przywrócić router do ustawień fabrycznych, po walce z ustawieniem Internet zaczął jakoś chodzić i na wifi problemu nie ma. Ale na komputerze który jest podłączony kablem do routera nie ma w ogóle połączenia, nie mogę się nawet zalogować na stronę konfiguracyjna routera. Liczę na pomoc.
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@TajniakMoże jest uszkodzony jeden port Lan w routerze lub trzeba zresetować kartę sieciowa 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@TajniakMożesz spróbować przywrócić przez tryb recovery tu masz przykład jak to zrobić https://www.asus.com/pl/support/FAQ/1000814/

• 25
  • 0
  • 0

Ja już postawiłem router na nowo, chodzić chodzi, po wifi Internet mam tylko na komputerze , który jest podłączony kablem nie ma Internetu, nie mogę nawet zalogować się do routera na kompie. na telefonie gdzie jest wifi normalnie wszystko chodzi.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@TajniakMoże jest uszkodzony jeden port Lan w routerze lub trzeba zresetować kartę sieciowa 

• 25
  • 0
  • 0

Ogólnie podczas konfiguracji która przebiegała na komputerze nie działał mi Internet, coś majstrowalem, przelaczylem opcje dual wan (chyba tak to się pisze) i za chwilę Internet zaskoczył tyle że po tym na komputerze nie mogłem się już zalogować na stronę routera
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@TajniakNie wiem co  i gdzie grzebałeś  tu masz jak się konfiguruje https://asus-serwis.pl/docs/dsl_setup_dslg31.pdf

• 25
  • 0
  • 0

Jednak najprostsza rzecz pomogła, wpiąłem w inne gniazdo LAN kabel i internet na komputerze powrócił do żywych

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@TajniakCzyli już wiesz że problem jest z jednym gniazdem jak masz jeszcze router na gwarancji to udaj się do sprzedawcy to zostanie wymieniony na nowy routery nie są naprawiane.

Zespół Nasz Orange
  • 3042
  • 13294
  • 150

@Tajniak

jeśli któraś z wyżej wymienionych odpowiedzi okazała się dla Ciebie przydatna, to - śmiało! - zachęcam do jej oznaczenia. Szczegóły poniżej :):

Pokaż szczegóły
  • jeśli założyłeś temat i pojawiła się dobra odpowiedź lub rozwiązanie - oznacz najlepszą odpowiedź klikając w przycisk 4.png 
    Podziękujesz w ten sposób osobie, która pomogła i pomożesz osobom, które będą miały podobne pytanie.