- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
czy moj orange to cos innego niz nasz orange w kontekscie logowania?
Bo zakladajac konto do NaszOrange wybralem dolacz do nas, a potem nie jestem klientem orange (mialem na mysli to, ze nie mam u nich neta). pozniej zweryfikowalem konto, zalgowalem sie i przeszedlem na nasz orange i... i tak musialem ponownie wybrac tam swoj login - Fircyk .
po jakimś czasie zauważylem, że jestem zalogowany na Nasz Orange, ale w sumie moge sie jeszcze osobno zalogowac na moj orange.
- Zrobiłem dwa testy z sytuacją wyjsciową - ze jestem wylogowany wszędzie. I tak:
- zalogowalem sie tylko do Moj Orange ==> to w tej sytuacji po przejsciu do forum muszę się i tak zalogować odobno do Nasz Orange - - zalogowałem się tylko do Nasz Orange ==> to w tej sytuacji po przejsciu do Moj Oragne (klik na Dla osób prywatnych) otwiera się nowa karta z widokiem konta na Moj Orange, do którego jestem zalogowany 🙂
czy na koncie Moj Orange/Nasz Orange o którym wyżej mowa mogę podejrzeć sobie dane billingowe z moich dwoch komorek?
Bo widzę, że nie ma wszystkich u góry widocznych zakladek 😞 a jak się loguję na stare już konto w Moj Orange, to wtedy moglę podglądnąć billing
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dalej takie konto na portalu orange.pl możesz używać w kilku miejscach:
- mój Orange w przeglądarce
- mój Orange - aplikacja mobilna
- nasz Orange
- multibox (poczta w domenie orange.pl)
- telewizja tu i tam
i wiele innych usług.
Na poziomie przeglądarki i Mój Orange można powiązać kilka kont (nie muszą mieć tego samego właściciela). Jest to tylko wygoda przy przełączaniu między kontami, nie rodzi skutków w umowie czy na fakturze.
Z kolei Nasz Orange wymaga użycia jednego z kont na portalu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
orange logowanie
Nasz Orange a Mój Orange to dwa różne serwisy, więc logowanie jest osobnym procesem. Rejestracji dokonuje się poprzez numer usługi Orange (jeśli jesteś naszym Abonentem). W przypadku osób spoza Orange, rejestrujesz się jako osoba bez usług OPL.
Co do drugiej części Twojego pytania, jeżeli chcesz mieć dostęp z jednego poziomu do dwóch usług jednocześnie, na Mój Orange proponuję po rejestracji obu, połączyć je za pomocą "Dołącz konto"
Pozdrawiam
Maciej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dalej takie konto na portalu orange.pl możesz używać w kilku miejscach:
- mój Orange w przeglądarce
- mój Orange - aplikacja mobilna
- nasz Orange
- multibox (poczta w domenie orange.pl)
- telewizja tu i tam
i wiele innych usług.
Na poziomie przeglądarki i Mój Orange można powiązać kilka kont (nie muszą mieć tego samego właściciela). Jest to tylko wygoda przy przełączaniu między kontami, nie rodzi skutków w umowie czy na fakturze.
Z kolei Nasz Orange wymaga użycia jednego z kont na portalu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
orange logowanie
Niestety, u mnie to nie działa. Spartaczyli to dokładnie.