- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samodzielna wymiana karty SIM przez Mój Orange (nowy)
Loguję się do nowego mojego Orange.
Wybieram "Umowy i urządzenia" -> karta SIM -> Akcje -> Wymień kartę.
Wyskakuje okno oczekujące na kod autoryzacyjny.
Dostaję SMS z kodem autoryzacyjnym, wpisuję.
Wyskakuje kolejne okno oczekujące na kod autoryzacyjny.
Dostaję SMS z kolejnym kodem autoryzacyjnym, wpisuję.
Następne okienko to wąski poziomy prostokąt z aktywnym linkiem "x zamknij", które czeka nie wiadomo na co.
I tutaj procedura zamiera.
Czy coś robię źle ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szczyl przeprowadż operację poprzez czat Orange na portalu www po zalogowaniu na konto.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hmmmmmmmmm...myślisz, że nie próbowałem ?
Zapisu czata nie przytoczę, bo nie wolno bez zgody panny czatówny.
Panna czatówna odpowiedziała:
Proszę spróbować zmienić przeglądarkę, albo zadzwonić na *100.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodam jeszcze, że próbowałem też z IE11 od Windowsa 7 64-bit, efekt dokładnie taki sam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To zainstaluj inną przeglądarkę, ja mam Mozille/ Opera/ Google Chrome 😉
Przeprowadż operację jeszcze raz na innej przeglądarce, proces jest prosty.
IE od Microsoft odpuść bo nie wspierany już, do niczego się nie nadaje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli Opera 60 i IE 11 to za mało dla Orange ?
Dałem spokój i poszedłem metodą wymiany przez SMS-y. Właśnie mój stary tel. stracił łączność, czyli mogę nową kartę włożyć do nowego telefonu. Zajęło to circa 1.5 h, chociaż druga panna chatówna pisała o 5 min.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli wymiana miała być ze startera to na chacie nie za bardzo mogli by pomóc. Jeżeli próba była najpierw z przeglądarki a potem SMS to mogło się coś przywiesić i wymiana trwała znacznie dłużej. Przy opcji SMS rzeczywiscie trwa to przeważnie 5-10 minut. Z opisu wygląda na problem z przeglądarką, panna czatowna pewnie powiedziała, w której przegladarce najlepiej spróbować ? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zoenapisał(-a)Jeżeli wymiana miała być ze startera to na chacie nie za bardzo mogli by pomóc. Jeżeli próba była najpierw z przeglądarki a potem SMS to mogło się coś przywiesić i wymiana trwała znacznie dłużej. Przy opcji SMS rzeczywiscie trwa to przeważnie 5-10 minut. Z opisu wygląda na problem z przeglądarką, panna czatowna pewnie powiedziała, w której przegladarce najlepiej spróbować ? 🙂
Miałem przerwę między metodą "przeglądarkową" a "SMS-ową" ok. 7 godzin. W międzyczasie "czatowałem", ale bez sukcesów. Panna czatówna nie potrafiła podać przeglądarki, która umiałaby obsłużyć tę operację. Wręcz napisała:
Nie rozumiem spraw technicznych. W tej kwestii zapraszam do kontaktu z Działem Technicznym pod numerem *100 (510 10 100)
Dałem więc spokój i próbowałem poszukać informacji na tym forum, też bezskutecznie. Chciałem więc opisać problem, ale nie miałem tu konta. Zakładanie tegoż to materiał na kolejny wątek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chat jest stricte obsługowy — pomocy uzyskasz w kwestii faktur czy usług. Problem z wyświetlaniem się danych w przeglądarce Opera/IE czy założeniem konta na forum Nasz Orange, w tym doradcy chatowi nie zawsze mogą pomóc, bo po ludzku mogą nie wiedzieć jak -nie jest to usługa telekomunikacyjna. Na *100 pewnie poprosiliby Cię o zmianę przeglądarki czy wyczyszczenie cookie. Cieszę się, że udało się w końcu wymienić SIM. Bo udało, tak? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zoe Tak, ale przez SMS-y. Chciałem przez konto i przeglądarkę, bo łatwiej pisać na klawiaturze kompa, niż na klawiaturze staruteńkiego telefonu ...
Tym niemniej problem przeglądarki występuje dalej. Kiedyś były podobne problemy z bankami, nie tolerowały Opery, ale IE czy Firefox działały - chodziło o winXP. W końcu banki "nauczyły się" działać z Operą/winXP i działają do dzisiaj.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »