- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
► Temat został przeniesiony z kategorii O społeczności (etykieta: zasady) - Moderator Wiktor ◄
Non stop wadzwaniaja jakies firmy z chorymi ofertami. Na pytanie, z kad maja moj numer?
Co po niektorzy mowili, ze od operatora sieci komorkowej.
Komu w Orange zglosic, zeby moje dane osobiste nikomu nie sprzedawali?
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@zdzislaw1napisał(-a)Non stop wadzwaniaja jakies firmy z chorymi ofertami. Na pytanie, z kad maja moj numer?
Pozdrawiam
Czy nie zdarzyło Ci się podawać numeru telefonu np. podczas rejestracji w przychodni zdrowia, lub w innych instytucjach użyteczności publicznych?
@zdzislaw1moim błędem było podanie numeru sąsiadce która to bez konsultacji zemną przekazała mój numer ( niby w dobrej wierze ) firmie od odkurzaczy 🙂 ( podobno naprawiają kręgosłupy )
Mam jeszcze jeden numer który służy wyłącznie domownikom, i na ten numer nigdy nie dzwonił nikt z żadnymi nękającymi zaproszeniami. Czyli reasumując - Orange nie ma z tym nic wspólnego. Moja rada - blokować te numery na zawsze.
Pozdrawiam...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak zapobiec sprzedawaniu danych osobistych przez Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@zdzislaw1 mozesz nawet do samego prezesa pisac a i tak znajdzie sie ktos kto sprzeda baze.
@Piotrekk85 mozesz sobie sprawdzac zgody i nawet moga byc na nie ale co to zmieni?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@s_a_t_a_n, posiadasz jakieś dowody na poparcie tych słów? Podana przez Piotrekk85 droga jest poprawna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wojcieszko to chcesz mi powiedziec ze orange wspolpracuje z firmami ktore np zapraszaja na pokazy garnków, odkurzaczy itp?
skoro mam zaznaczone zgody na nie to dlaczego do mnie dzwonia?
jakie chcesz dowody?
a jaki to problem wygenerowac baze i opchnąć ja?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@zdzislaw1napisał(-a)Non stop wadzwaniaja jakies firmy z chorymi ofertami. Na pytanie, z kad maja moj numer?
Pozdrawiam
Czy nie zdarzyło Ci się podawać numeru telefonu np. podczas rejestracji w przychodni zdrowia, lub w innych instytucjach użyteczności publicznych?
@zdzislaw1moim błędem było podanie numeru sąsiadce która to bez konsultacji zemną przekazała mój numer ( niby w dobrej wierze ) firmie od odkurzaczy 🙂 ( podobno naprawiają kręgosłupy )
Mam jeszcze jeden numer który służy wyłącznie domownikom, i na ten numer nigdy nie dzwonił nikt z żadnymi nękającymi zaproszeniami. Czyli reasumując - Orange nie ma z tym nic wspólnego. Moja rada - blokować te numery na zawsze.
Pozdrawiam...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wscieklaewkato odpowiedz mi jak to jest ze jak obdzwaniaja "odkurzacze" to walą po grupie klientow z konkretnego rejonu. chyba nie wierzysz w bajki ze Twoj numer wylosowal komputer 🙂
do mnie tez nie dzwonili przez dluzszy czas, niestety teraz co jakis czas mecza mnie
reasumujac -"odkurzacze " kupuja bazy i dzwonia. a od kogo kupuja? to juz sama pomysl 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ponadto też jest wiele apek na snartfony np z pogodą co przesyłają kontakty na serwer firmy. Wtedy wszystkie numery z listy są spamowane telemarketingiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@s_a_t_a_nnapisał(-a)@wscieklaewkato odpowiedz mi jak to jest ze jak obdzwaniaja "odkurzacze" to walą po grupie klientow z konkretnego rejonu. chyba nie wierzysz w bajki ze Twoj numer wylosowal komputer 🙂
do mnie tez nie dzwonili przez dluzszy czas, niestety teraz co jakis czas mecza mniereasumujac -"odkurzacze " kupuja bazy i dzwonia. a od kogo kupuja? to juz sama pomysl 🙂
@s_a_t_a_n już wcześniej nadmieniłam, że udostępniamy numery telefonów w różnych instytucjach. I tak - np. dwa tygodnie wcześniej byłam z wizytą dajmy na to u reumatologa, a po paru dniach czy tygodniach otrzymuję telefoniczne zaproszenie na pokaz koca przeciwreumatycznego 😉 Telemarketer mówi do mnie - będziemy w pani mieście tego i tego dnia i bardzo byśmy chcieli aby pani wzięła udział w pokazie, przy okazji ble, ble, ble mamy dla każdego uczestnika pokazu nagrodę w postaci czegoś tam.:)
No i jak myślisz, skąd mieli mój numer telefonu? ( reumatolog i koc przeciwreumatyczny samo za siebie mówi).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wscieklaewka ok, to przynajmniej możesz się domyślić skąd mieli numer i wyjaśnić to z przychodnia.
A teraz będziesz mi na sile wmawiać ze z innymi przypadkami jest tak samo. 🙂
"Odkurzacze" pozyskuja bazy na różne sposoby od różnych dealerów. W grupie tych dealerów są również pracownicy telekomow. I nie ważne czy przyczynili się do tego w sposób pośredni czy bezpośredni.
Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.
Ps. Niektórzy na tym forum chyba widzą boga w postaci telekomu na którego nie można powiedzieć złego słowa. wygląda to dość śmiesznie musze przyznać. 🙂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »