Nie można wyświetlić tego widżeta.

Ile usług można mieć na koncie MO?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 287
  • 1074
  • 4

@ketrasaArtur  bardzo możliwe. Chociaż może chodzić też o to, że miałem nadpłatę dla tamtej usługi, o której nie wiedziałem.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 375
  • 1544
  • 6

@ketrasaArturnapisał(-a)

@Glut niestety nie można usunąć historii. Konsultanci też tego nie zrobią, ani nie mają możliwości przekazania wyżej, żeby historia usług została usunięta. Operator ma obowiązek ustawowy trzymać historię jak dobrze pamiętam przez 5 lat.

Tyle, że ustawowe obowiązki operatora i przechowywanie przez niego określonych danych a konto klienta w MO, które służy do bieżącej obsługi aktualnych usług to dwie zupełnie różne sprawy.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19581
  • 56653
  • 770

@Ianus72 niestety Orange nie rozdziela historii od aktywnych usług i przechowuje na koncie MO, dlatego na stronie tak to wygląda, a nadmiar może powodować zakłócenia w poprawnym funkcjonowaniu konta MO. Osobiście kilka razy już doświadczyłem nieprawidłowego działania MO z powodu nadmiaru usług. Bardzo trudno jest wtedy naprawić konto MO i trwa to nieraz miesiącami. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6312
  • 25758
  • 216

@Ianus72napisał(-a)

@ketrasaArturnapisał(-a)

@Glut niestety nie można usunąć historii. Konsultanci też tego nie zrobią, ani nie mają możliwości przekazania wyżej, żeby historia usług została usunięta. Operator ma obowiązek ustawowy trzymać historię jak dobrze pamiętam przez 5 lat.

Tyle, że ustawowe obowiązki operatora i przechowywanie przez niego określonych danych a konto klienta w MO, które służy do bieżącej obsługi aktualnych usług to dwie zupełnie różne sprawy.

...powinny być.

Podobnie jak apka do obsługi nie powinna służyć głównie do reklamy i sprzedaży, a służy.

Taka pokręcona logika oszczędnościowa. Wiadomo do czego jest coś, co ma być do wszystkiego.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 375
  • 1544
  • 6

A czy sugerowane usunięcie konta i utworzenie go od nowa faktycznie coś pomaga?

Ja miałem na koncie 2 aktywne numery i nagle jeden częściowo zniknął... Tzn. był w apce ale nie było go na stronie. Naprawili to bez usuwania konta choć trwało to prawie 2 miesiące ale właśnie od tego czasu na www pojawiły mi się trzy usługi duchy (podejrzewam, że to mogą być stare numery na kartę przeniesione kiedyś do nju...). Jedyny ich ślad to właśnie ta informacja "konto 1 z 8" (choć jest obecnie 5 aktywnych usług).

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19581
  • 56653
  • 770

@Ianus72 usunięcie konta na pewno nie usunie historii, ale jeśli nadal uważasz, że jest problem z aktywnymi usługami, to usunięcie konta może usunąć problem.