Dlaczego Mój Orange wymaga potwierdzenia tożsamości przez bank

ROZWIĄZANE
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Mam pytanie dlaczego Mój Orange przy rejestracji wymaga potwierdzenia tożsamości przez bank

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29522
  • 272

7 ODPOW. 7

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21570
  • 62802
  • 860

@Anonim masz usługi Orange, czy konto Mój Orange było zakładane bez żadnych usług? Być może z powodu braku usług, zaszłą konieczność weryfikacji lub zostały uruchomione nowe usługi wymuszające potwierdzenia tożsamości. 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Telefon kom

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21570
  • 62802
  • 860

@Anonim nowa umowa, nowy użytkownik?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29522
  • 272

@Anonim  tu masz wszystko wyjaśnione, poczytaj  Rejestracja w Mój Orange na orange.pl | Orange Polska

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3027
  • 15995
  • 80

@Anonimnapisał(-a)

Mam pytanie dlaczego Mój Orange przy rejestracji wymaga potwierdzenia tożsamości przez bank

Jak się ma konto w banku, to autoryzacja bez dokumentów u operatora, inaczej trzeba by skan dowodu osobistego przesłać, by potwierdzić swoją tożsamość 😎

Da się też tym sposobem zarejestrować kartę SIM, ja sobie to chwałę, bo bez wychodzenia z domu, sporo się załatwi 😎

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2932
  • 12114
  • 123

Cześć@Anonim 

Mój Orange wymaga potwierdzenia tożsamości przez bank:

• W celu zapewnienia bezpieczeństwa Twoich danych, możemy potrzebować dodatkowego ich potwierdzenia. Jako Klienta indywidualnego poprosimy Cię o to za pomocą mojeID - usługi dostarczanej przez Krajową Izbę Rozliczeniową S.A., która służy do potwierdzenia tożsamości online osób fizycznych za pomocą danych z bankowości internetowej. Wystarczy, że na liście banków znajdziesz ten, w którym masz konto i zalogujesz się. Po potwierdzeniu Twoich danych (imię, nazwisko, PESEL) uzupełnisz login i hasło do konta Mój Orange oraz wpiszesz numer telefonu do autoryzacji, by ukończyć proces rejestracji konta,
  • W innych przypadkach potwierdzenie tożsamości odbędzie się na czacie lub w trakcie rozmowy z naszym konsultantem. Ze względów bezpieczeństwa konsultant zada Ci kilka pytań, aby upewnić się czy jesteś osobą upoważnioną do rejestracji konta.

Więcej informacji w linku Orange Rejestracja konta w aplikacji Mój Orange https://www.orange.pl/omnibook/rejestracja-konta-w-aplikacji-moj-orange#

Myślę że ten link będzie dla Ciebie pomocny

Pozdrawiam 🙂

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 637
  • 2503
  • 8

@Anonimnapisał(-a)

Nie wymaga tylko umożliwia. To tylko jedna z możliwości potwierdzenia tożsamości. Dla mnie bardzo wygodna i bezpieczna. Ale jeśli ci nie odpowiada to są inne. Polskie prawo wymaga rejestracji każdego numeru i są na to różne sposoby.