- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
usuwa mi z loginu prefix /ipv6
przerwa jak najmniejsza, czyli jak nie wyłączam wogole nie powinien zniknąć a i tak przestawia się na ipv4
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ela12napisał(-a)@Anonim, być może Twój egzemplarz jest jakiś "wyjątkowy"....
@Ela12, nie zastanawiałem się nad tym, ale przynajmniej kontroluję, a przynajmniej staram się doglądać przypisanych adresów MAC do FB2, ich dostępu po WiFi oraz, tak sądzę, opanowałem "zrywanie" połączeń. Nie panikuję, tylko na spokojnie dokonuję analizy i ewentualnej diagnostyki, zarówno po stronie systemu operacyjnego, jak i poprzez aplikację FB. Nie może być tak, że nazwa urządzenia się zgadza, ale MAC już niekoniecznie. To, wydaje mi się, jeden z felerów routera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana na ipv4 tylko jest w momencie kiedy system nadaje mi nowy adres zewnetrzny IP. Bo jest rutowalny, to oczywiste ale czemu mi zmienia w tym momencie ustawienia połączenia internetu. To tak jak po restarcie fabrycznym fb3.0 sam pobiera ustawienia z systemu login i haslo na ipv4.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@emek zmienia bo taka komenda zdalna przychodzi od Operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To skoro operatów zdalnie wgrywa login i hasło, to ono jest gdzieś w systemie zapisane. Nie może jakiś informatyk zmienić w loginne w systemie żeby się samo wygrywało na ipv6 w standardzie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Usuwa wam z loginu prefix /ipv6 bo sieć korzysta z ipv4, dlatego na razie tak to działa, ja mam zablokowane ipv6 i nic w ustawieniach nie zmienię, taki kaprys operatora, ci co mają FB 2.0 mogą własny router kupić i Orange nic im zdalnie nie zmieni w ustawieniach, FB 3.0 nie daje takiej opcji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok fajnie że ktoś mi nareszcie wyjaśnił na czym stoję wielkie dzieki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No dobra, a jak bym chcisl sobie kupić taki router pod swiatlowod żeby dźwignął ipv6 i był co najmniej wifi ac - to jest coś takiego?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mając FB 2.0 wystarczy pozostawić > terminal optyczny (ONT), FB 2.0 do szafy, kupujesz wtedy normalny router router-tp-link-archer-c50-ac1200 przykładowo.
FB 3.0 ma wbudowany terminal optyczny więc trzeba by jakoś wrócić do FB 2.0, jak są jakieś problemy z siecią czy sprzętem to szansa jest, inaczej chyba się nie uda.