Nie można wyświetlić tego widżeta.

instalatorzy Orange

ROZWIĄZANE

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2431
  • 4115
  • 56

instalatorzy Orange

Kiedyś jak mi serwisant do uszkodzenia nie pojawił się, a wziąłem wolne w pracy, to mi potem moją dniówkę reklamacyjnie od abonamentu odliczali. Tutaj może być podobnie, po podpisaniu umowy napisz reklamację, że czekałeś na instalację, wziąłeś specjalnie dzień wolny, a nie zjawiali się. Zachęcam do takiej praktyki. Nic tak nie działa na każdego, jak pojechanie po portfelu.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 1284
  • 3092
  • 31

instalatorzy Orange

@pawwwel3  dzwon do handlowca z ktorym zamówienie realizujesz. On moze do swojego przelozonego z orange interweniować. W koncu obu zalezy na zamowieniu nie tylko Tobie. 

Partnerzy orange robia co im sie podoba, kary ktore dostaja nie robia na nich wrażenia. 

Temat do dluzszej dyskusji

* Wpis poddany edycji - moderator Bartłomiej

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2747
  • 10071
  • 53

instalatorzy Orange

@pawwwel3 Firma podwykonawcza nie popisała się. Jeśli monter przesuwał termin to powinien zrobić to rzetelnie i podać realną datę a nie coś Ci ściemniać o końcu tygodnia. Tak jak kolega powyżej pisze oni dostają kary jeśli bezpodstawnie przesuwają czas instalacji. Ale znając życie pewnie odpisali do Orange że trudny temat, kopanie, rycie betonu i tamci im klepnęli na lipiec. 

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 5
  • 21
  • 0

instalatorzy Orange

Finalnie przyłącze zrobione dziś, po dymie ze strony handlowca i 3 krotnym wydzwanianiu na infolinię. Ponoć nigdzie nie było zaznaczone, że światłowód już jest podciągnięty pod dom, dlatego wczoraj asekuracyjnie dosłałem zdjęcie. Ile w tym prawdy nie wiem. Trochę nerwów mnie to kosztowało, ale grunt, że mam już kontakt z domem dziadków. Dzięki wszystkim za pomoc.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 149
  • 661
  • 4

instalatorzy Orange

@pawwwel3  Widzę, że jesteś z moich okolic. Na pewno Textel był u Ciebie montować światłowód ? (w sensie samo dociągnięcie kabla pod dom mógł zrobić Textel, ale wejście do domu raczej kto inny). Textel ogólnie zajmuje się budową sieci magistralnej i dostępowej do budynku/pod płot, resztę w większości przypadków instalacja w domu itp. robi Telekom Usługi - dość niepoważna firma. W każdym razie dobrze, że Ciebie już podłączyli.