- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam mam pytanie bo widziałem na stronie orange że mają usługę e-bezpieczeństwo do zakupu po niskiej cenie, w jednym z pakietów piszę że jest ochroną firewall i moje pytanie jest teraz takie czy jęzeli to wykupię to internet zostanie uzbrojony w ochornę firwall czy tylko komputer, i czy ataki (DoS) będą wtedy mniej podatne po aktualnym adresie IP.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli masz stałe IP, to ataki nie ucichną, jak masz dynamicznie przyznawane, włącz/wyłącz zasilanie i IP się zmieni, ataki dos ustaną, najlepiej zmienić komunikator, korzystać z VPN tego płatnego, w przeglądarce jest za darmo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
e-bezpieczeństwo
Usługa e-bezpieczeństwo w Orange to zabezpieczenie komputera, ataki DoS ukierunkowane są na modem czy router, IP tą usługą od Orange nie zabezpieczysz, ataki DoS w większości wypadków dotykają graczy czy użytkowników komunikatorów internetowych, jak nie grasz to pakiet Plus polecam.
Pakiet Standardowy: Pakiet Plus:
Gwarantuje skuteczną ochronę przed wirusami, spamem i oszustami komputerowymi. Twój komputer jest niewidoczny dla hakerów, dlatego włamanie do niego jest znacznie utrudnione | Zabezpieczy Twój komputer firewallem, dodatkowo zapewni ochronę komunikatorów, ochroni posiadane dane oraz udostępnia funkcjonalność nadzoru rodzicielskiego |
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
e-bezpieczeństwo
tzn korzystam z komunikatora głosowego TeamSpeak3 oraz discord i właśnie dlatego otrzymuję te ataki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
e-bezpieczeństwo
@KamilWnapisał(-a)tzn korzystam z komunikatora głosowego TeamSpeak3 oraz discord i właśnie dlatego otrzymuję te ataki
To wypada zmienić komunikator TS3 udostępnia adresy IP, dlatego są ataki Dos, nie pozbędziesz się tego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
e-bezpieczeństwo
no tak rozumiem, ale IP już wyciekło i tak czy tak ataki będą się pojawiać, byłem klientem w plusie jakiś czas temu miałem taki ataki zadzowniłem na infolinię opisałem sprawę i odrazu dali mi dodatkową ochronę po blokowali porty oraz zaczeli je filtrować przez wiekszą ilość serwerów i ataki ustały nikt nie mógł mnie pozbawić internetu, a jak dzowniłem do orange przekerowali mnie na dział techniczny i miły pan powiedział że ochrona e-bezpieczeństwo zabezpieczy mi internet i ataki ustaną jednak jest to mało prawdopodobne przez jakiś program anty virusowy + do tego ty pieszesz że to nic nie pomoże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli masz stałe IP, to ataki nie ucichną, jak masz dynamicznie przyznawane, włącz/wyłącz zasilanie i IP się zmieni, ataki dos ustaną, najlepiej zmienić komunikator, korzystać z VPN tego płatnego, w przeglądarce jest za darmo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
e-bezpieczeństwo
okej wsm to wszystko co chciałem wiedzieć dzięki za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
e-bezpieczeństwo
Cieszę się że mogłem Pomóc @KamilW 😉
W razie jakiś pytań, pisz śmiało na Forum 😉