- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpis wyodrębniony jako nowy temat + dodano etykiety - moderator Bartłomiej
Mam problem. Gdy dziś próbowałem zdać modem Funbox 3.0 i doradca nie chciał przyjąć, bo w komplecie nie było kabelka z tymi zielonymi końcówkami, który po instalacji był poprowadzony z puszki do modemu. Reszta była, choć bez tego kabelka (światłowodu) gdyby przyjąłby, naliczą jakąś karę.
Czy jeśli w protokole odbiorczym do umowy dla urządzeń multimedialnych, który podpisałem w momencie założenia jest zaznaczone: modem+ zasilacz, to mają prawo żądać czegoś czego w odbiorze nie kwitowałem w dokumentach, tylko było w fabrycznym zestawie Funboxa, który technik użył do podłączenia?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@GrzegorzM Tutaj znajdziesz szczegóły co powinien zawierać zwracany zestaw https://www.orange.pl/omnibook/zwrot-sprzetu-po-zakonczeniu-umowy
Naliczenie 10 zł za brak zwrotu przewodu optycznego moim zdaniem jest śmieszny...to tak, jakby do Funboxa 2.0 żądać przewodu telefonicznego.
@s_a_t_a_n a w jakim sklepie sprzedają patchcordy światłowodowe i to już od 10 zł ? 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zwrot modemu - kompletny/niekompletny.
Musisz zdać wszystko, inaczej naliczą opłatę za kabel, przecież to integralna część zestawu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Idź do sklepu i kup patchcord. Jakis najtanszy za 10zl już dostaniesz. Zdasz i po temacie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@GrzegorzM Tutaj znajdziesz szczegóły co powinien zawierać zwracany zestaw https://www.orange.pl/omnibook/zwrot-sprzetu-po-zakonczeniu-umowy
Naliczenie 10 zł za brak zwrotu przewodu optycznego moim zdaniem jest śmieszny...to tak, jakby do Funboxa 2.0 żądać przewodu telefonicznego.
@s_a_t_a_n a w jakim sklepie sprzedają patchcordy światłowodowe i to już od 10 zł ? 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Demontując sprzęt nie przyszło mi do głowy, że ten kabelek musi być też zwrócony ( na logikę nie powinno).
Powiedzcie czy to jest kabel SC APC - SP UPC? Bo jakby się nie znalazł to nabędę...
Szkoda że protokół przyjęcia go nie obejmował.... Ale jak można skubnąć szaraczka na dyszkę to czemu nie.
O zmianach w regulaminie umowy w trakcie bez aneksu to już wogóle nie wspomnę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BORAXa w sklepie u wujka googla znalazlem
teraz juz nie trzeba kabli oddawac jezeli klient nie ma.
a jezeli konsultant w salonie tego nie wie to niech czyta komunikaty ktore dostaje od orange 😉
ale w zestawie FB byl kabel telefoniczny i nalezalo go zwrocic wiec nie wiem co w tym smiesznego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@GrzegorzM jest to kabel SC/APC obustronnie, 1,5m.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BORAXnapisał(-a)@GrzegorzM jest to kabel SC/APC obustronnie, 1,5m.
Jako pracownik Orange mówię, że to totalna bzdura. Musiałeś trafić na niedoinformowanego konsultanta w salonie. Zwrot tego kabelka nie jest wymagany. W systemach nie ma opcji zaznaczenia noty obciążeniowej dla tego kabelka. Przy zwrocie Funboxa 3.0 wymagane są tylko: Modem, zasilacz i kabel ethernetowy. Spróbuj pójść do innego salonu ewentualnie konsultanta. Pracownikowi przekaż niech poszuka na ten temat odpowiednich komunikatów w @.