Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwiększenie prędkości internetu ze 100 do 300 Mb/s = rozpoczęciem umowy od nowa...?

ROZWIĄZANE
jarmk
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
Solved!

Zwiększenie prędkości internetu ze 100 do 300 Mb/s = rozpoczęciem umowy od nowa...?

Chciałbym spytać, czy to prawda, że jeśli chciałbym sobie w Orange Love zwiększyć prędkość internetu ze 100 Mb/s do 300 Mb/s, to zaczynam całą umowę od nowa i od nowa liczy mi się 2 lata...?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Anonim
Nie dotyczy
Solution

@jarmk  ta jest jak piszesz, na czat zresztą możesz dopytać, co i jak

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 ODPOW. 12
Anonim
Nie dotyczy
Solution

@jarmk  ta jest jak piszesz, na czat zresztą możesz dopytać, co i jak

jarmk

Aha, to trochę to dziwne, bynajmniej dla mnie, no ale cóż... w takim razie muszę czekać do końca umowy.

Dzięki za odpowiedź - pozdrawiam.

Highlighted
ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@jarmk odkąd pamiętam, aneks na umowę nawet w trakcie trwania obecnej, przy zmianie na wyższy abonament zawsze liczył się od nowa.

jarmk

Dla mnie jest to zmiana usługi na wyższą, gdzie za to będę więcej płacić i wg mnie powinni bardzo chętnie to zrobić....bo idąc tym tokiem myślenia, można by tak samo powiedzieć, że Orange włączając mi np. Multinagrywarkę, też  powinni dać aneks do umowy....

To samo z komórkami, mam w Orange 3 komórki na abonament i tam włączam, wyłączam różne usługi, np. usługę eSIM... tak samo dokupowałem pakiety internetu na zagranicę... to też powinien być aneks...?  

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@jarmk w abonamencie masz pewne dodatkowe usługi, które jak wspomniałeś możesz sobie dokupić, ale to nie jest zmiana warunków umowy. Po prostu operator przewidział możliwość dokupienia usług.

W przypadku zmiany warników umowy, w tym przypadku wiąże się z podpisanie aneksu, więc zawarcie nowej umowy, która jest liczona od początku. Podwyższenie prędkości internetu nie jest dodatkową usługą do dokupienia do obecnego abonamentu.

sebaswiderski
Pracuję w Orange

@Anonima skąd taka informacja, że zmiana prędkości w ramach obecnej umowy, zaczyna umowę od nowa? Nie pamiętam tego tematu.

Ps. Aż sprawdziłem u siebie i wprowadziłem testowe zamówienie, gdyż nie pamiętałem. Nie widzę, żeby generowała się umowa od początku. Dalej mam datę zakończenia obecnej. A zmiana prędkości od nowego okresu rozliczeniowego.

@jarmkZadzwoń na infolinię i porozmawiaj z Doradcą.

Pozdrawiam

Arti_Kn_Pl
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

@sebaswiderski 

Ale robiłeś to w ramach tej samej promocji, czyli cena z promocji obowiązywania twojej umowy.

Jeśli migrujesz ze 100 na 300 i chcesz w promocji obecnej, to trzeba odnowić na dwa lata jeśli nie minął 1 rok obowiązywanie obecnej umowy lub na 12 mc jeśli minął roczek.

Tak coś mi się kojarzy.

Anonim
Nie dotyczy

@sebaswiderski  jeśli chce skorzystać z obecnej promocji, to trzeba czekać do końca , zmiana obecnej umowy na szybszą jest możliwa, ale mało sensowna, ja bym nie zmieniał, ale decyzja należy do @jarmk 

sebaswiderski
Pracuję w Orange

@Arti_Kn_PlZgadzam się, natomiast pytanie co na myśli miał @jarmk