Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zmiana dostawcy internetu stacjonarnego po wejściu w życie PKE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 49
  • 104
  • 0

Problem polega właśnie na tym, że infrastruktura jest współdzielona, tzn. na ulicy cała infrastruktura należy do Orange bis vel Światłowód Inwestycje. Gdyby pozostali operatorzy, wtym ten docelowy, mieli swoje kable, to zrobiłbym tak jak piszesz - Orange wypowiedział, dowiedziałbym się o terminie wyłączenia usług, podpisał umowę z nowym dostawcą i ustalił instalację na następny dzień. Na procedurę zmiany dostawcy z zachowaniem ciągłości usługi zdecydowałem się tylko i wyłącznie dlatego, że infrastruktura jest współdzielona a jednak nie chciałem zostać przez jakiś czas bez internetu. Przy czym też czekałem do wejścia w życie tych nowych przepisów bo liczyłem, że procedura nieco się uprości. Najwyraźniej przepisy swoje, praktyka swoje, niestety jak to w Polsce.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2386
  • 11391
  • 94

@MonnqxW moim przypadku przejście z Orange do nju światłowód, realizowane w trybie wypowiedzenia umowy bezterminowej, wymagało odczekania około dziesięciu dni w celu zwolnienia łącza.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2792
  • 10325
  • 54

@PARANOJA tak domyśliłem się. Tak czy siak konsultanci powinni mieć informację co z tym zgłoszeniem się dzieje. Szczególnie ten docelowy do którego przenosimy usługi. 

@Monnqx obawiam się że tak się nie uda żeby płynnie Cię przełączyli. Dlatego prościej zrobić jak kolega wyżej napisał. Dziekujesz za współpracę u jednego a później idziesz do drugiego. Te kilka dni przeżyjesz na necie z komórki.