- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana adresu bez światłowodu, czy muszę płacić karę umowną?
Cześć, przeprowadziłem się na nowy adres, gdzie nie ma możliwości przeniesienia mojego światłowodu. Orange proponuje mi internet mobilny albo rezygnację z umowy z karą umowną. Czy w takiej sytuacji naprawdę muszę płacić karę, skoro pod nowym adresem nie ma dostępnego światłowodu? Dzięki za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AleksandrK zależy ile czasu masz do końca umowy. Sprawdź, czy taniej nie wyjdzie spłacić internet z góry.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączyłem internet 7 czerwca, umowę zawarłem na 24 miesiące. Nie zakładałem, że będę się przeprowadzał, a jeśli już, to wiedziałem, że zazwyczaj można przenieść usługę na inny adres. Niestety w moim przypadku nie ma możliwości przeniesienia internetu na nowy adres, jedyną opcją jest internet mobilny. Pod poprzednim adresem, gdzie był podłączony internet, nowi lokatorzy nie są zainteresowani przejęciem usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AleksandrK Orange idzie Ci na rękę dając możliwość przejścia na mobilny internet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AleksandrK więc zmieniaj na mobilny bo i tak musisz płacić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chcę mieć światłowód pod nowym adresem, jednak Orange nie może świadczyć tej usługi w tej lokalizacji. Poniżej dodaję odpowiedni fragment umowy, czy nie dotyczy on właśnie takiej sytuacji? Warunki wypowiedzenia Umowy: (Odszkodowanie nie przysługuje nam, jeśli wypowiedzenie Umowy nastąpi w związku ze świadczeniem Usługi w sposób niezgodny z warunkami umownymi lub prawo do wypowiedzenia Umowy bez konieczności zapłaty odszkodowania wynika z przepisów obowiązującego prawa.)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale umowa dotyczy nowego adresu czy obecnego?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AleksandrK ale to nie jest wina Orange, że Ty się przeprowadzasz tam gdzie Oni nie mogą świadczyć usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AleksandrK Płacić z tytułu podpisanej umowy terminowej tak czy inaczej trzeba. Jeśli w nowym miejscu zamieszkania nie ma możliwości podłączenia światłowodu, to typowe jest też, że Orange proponuje internet mobilny - ja to traktuję jako wyraz dobrej woli ze strony operatora. Choć idealnym rozwiązaniem byłoby dogadanie się z nowymi lokatorami i przepisanie na nich umowy. Tak, czy inaczej internetu w nowej lokalizacji potrzebujesz, a jeśli światłowodu brak, to pozostaje mobilny. Pytanie jak tam z zasięgiem internetu Orange. Jeśli jesteś w zasięgu 5G N78 to super. Sam korzystam z internetu 5G Orange i jakość usług/stabilność/prędkości są takie, że wcale nie tęsknię za światłowodem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AleksandrK poradnik dotyczący zmiany usługi Orange na nowy adres:
https://www.orange.pl/omnibook/zmiana-adresu-instalacji-uslugi-stacjonarnej
https://www.orange.pl/poradnik/przeniesienie-internetu/
Orange w przypadku braku możliwości świadczenia usługi stacjonarnej po przeprowadzce abonenta do nowej lokalizacji, proponuje usługi mobilne. Jeśli na takie warunki nie przystaje abonent, to rozwiązanie umowy z karą umowną.
Umowę podpisuje się na dany adres, więc jak nie można przenieść, to można jeszcze dokonać cesji na nowego właściciela, który będzie zajmował lokal po poprzednim właścicielu.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »